Langinkosken keisarillinen kalastusmaja avoinna yleisölle tänäkin kesänä

”Tulen varmasti takaisin!” ‒ näin totesi Venäjän tuleva keisari Aleksanteri III kesällä 1880 vieraillessaan luonnonkauniilla Langinkoskella ja sen ympäristössä. Keisariperheelle rakennettiinkin kalastusmaja, missä heillä oli mahdollisuus olla vapaina Pietarin ankarasta hovielämästä ja nauttia kalastuksesta, puunhakkuusta, ruuanlaitosta ja toistensa seurasta. Kalastusmaja on avoinna yleisölle 1.6.‒30.9.2018, toukokuussa ryhmille tilauksesta.

Kesäkuusta lähtien museossa järjestetään päivittäin yleisöopastuksia suomeksi ja venäjäksi. Opastukset ryhmille sekä ruotsiksi ja englanniksi on varattava etukäteen. Lisätietoja löytyy museon verkkosivuilta. 

Haluatko kokea Langinkosken keisari Aleksanteri III:n, keisarinna Maria Feodorovnan tai hovineidon ja keisarinnan uskotun Anna Vyrubovan opastamana? Tämän ainutlaatuisen hetken voi kokea Kotkan matkailuoppaiden tuottamilla rooliopastuksilla. Rooliopastuksia on tarjolla ryhmille rajoitetusti, joten niitä kannattaa tiedustella hyvissä ajoin museon asiakaspalvelusta, puh. 0295 33 6991 tai osoitteesta langinkoski@kansallismuseo.fi. Lisätietoja roolioppaista löydät Kotkan matkailuoppaiden sivuilta. (Linkki: http://www.kotkaguides.fi

Keisariparin toiveiden mukaisesti rakennettu ja sisustettu kalastusmaja on selkeä vastakohta Pietarin loistolle ja ylellisyydelle. Seinällä riippuvat keisarin halkosaha ja Billnäs-kirves, astiakaapista löytyy Arabian posliinia, salin kaluston on tehnyt Kotkassa toiminut puusepänverstas ja keittiössä on Högforsin puuliesi. Keisariperheen arjen tavarat, pöytähopeat, valokuvat, ikonit ja maalaukset tuovat historian lähelle. 

Langinkoski rakennuksineen on osa Kotkan vuonna 2014 perustettua kansallista kaupunkipuistoa sekä Kymijoen laakson valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta ja luonnonsuojelualuetta.  

Keisarillinen kalastusmaja on ainoa Venäjän keisarin käyttämä ja omistama rakennus, joka on säilynyt Venäjän rajojen ulkopuolella. Museotoimintaa on ollut jo 1930-luvulta lähtien Langinkoski-seuran toimesta. Kesästä 2018 alkaen Museovirasto on vuokrannut Langinkosken ja museotoiminnasta vastaa jatkossa Kansallismuseo.  

Lisätietoja
intendentti Pia Paukku, pia.paukku@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6480

   

LANGINKOSKEN KEISARILLINEN KALASTUSMAJA
Keisarinmajantie 118, 48230 Kotka
Avoinna toukokuussa ryhmille tilauksesta.
1.6.‒31.8. ma-su 11‒18 / 1.‒30.9. ti-su 11‒16, ma suljettu. Suljettu juhannusaattona 22.6.2018. 

Opasvaraukset ja tiedustelut
puh. 0295 33 6991 / langinkoski@kansallismuseo.fi 
www.kansallismuseo.fi