Kansallismuseo, Helsinki

Historiallinen rakennus kätkee sisäänsä Gallen-Kallelan freskoin koristellun Keskihallin, Ateljeen, Auditorion, sekä pienempiä kokoustiloja.

Koronavirustilanteen edellyttämät turvallisuustoimet saattavat vaikuttaa Suomen kansallismuseon museoiden ja linnojen palveluihin. Kokoustiloissamme sekä tilojen välittömässä läheisyydessä ja kaikissa wc -tiloissamme on käsien desifiointiainetta saatavilla. Tutustu tästä tarkempaan avoinnaolotilanteeseen ja vierailuohjeeseen.

Voit järjestää kokouksen tai juhlan Kansallismuseon 50-220 paikkaiseen, uudella av-tekniikalla varustettuun auditorioon. Gallen-Kallelan freskoin koristeltu aulatila on myös upea ympäristö mm. cocktail-tilaisuuksille tai illallisille. Liitä tilaisuutesi ohjelmaan vierailu Kansallismuseon perusnäyttelyihin tai/ja vaihtuviin näyttelyihin. Tarjoamme kokous- ja juhlapalveluiden vierailijoille ilmaisen sisäänpääsyn museoon. Mahdolliset opastusvaraukset täältä.

Kansallismuseon läheltä löytyy hyvin parkkitilaa. Q-park Finlandia on tilava parkkitalo, johon ajetaan sisään osoitteesta Karamzininranta 2, 00100 Helsinki.

Tästä voit myös tutustua Suomen kansallismuseon kokous- ja juhlapalveluiden e-julkaisuun.

Ota yhteyttä

Tavoitat meidät arkisin klo 9-16, p. 0295 33 6905, kokouspalvelut@kansallismuseo.fi

Lisäpalvelut

Suoratoistot ja tallenteet
Tilaisuuden suoratoisto (auditoriosta) 850 €
Tilaisuuden tallenne 265 €
Tallenteen editointi 63 €/tunnilta

Valosuunnittelu
Basic 315 € (juhlavalaistus yhteen tilaan).
Luxury 630 € (Valot sijoiteltavissa kahteen tilaan).

Untitled 1

Kansallismuseon oma nimikkomenu

Kansallismuseolle on luotu uusi nimikkomenu yhdessä huippukokki Sasu Laukkosen kanssa. Suomalaisesta kansanperinteestä inspiroitunut menu on saatavilla pöytiin tarjoiltuna tai buffet-versiona. Menu voidaan tarjoilla esimerkiksi upeassa Ateljeessa tai Akseli Gallen-Kallelan freskojen alla keskihallissa, jossa järjestämme sekä istuvia illallisia että cocktail-tilaisuuksia.

- Kansallismuseon keittiön kanssa olemme selailleet vanhoja kokkikirjoja ja miettineet, miten kansallistunne syntyy ruoan kautta, mikä on todella suomalaista ruokaa, ja mistä se on kotoisin, kertoo huippukokki Sasu Laukkonen. Yhdessä museon ravintoloitsijana toimivan Kanrestan keittiömestari Ahti Marttisen kanssa he ovat muodostaneet uusia ajatuksia suomalaisesta kansanperinteestä inspiroituneesta menusta.

Menun raaka-aineet elävät satokauden mukaan, ja se on räätälöitävissä asiakkaan toiveen mukaan.


Kansallismuseon menu

Kaskettuja juurekkaita ja piparjuurikermaa

Kotijuustoa, nokkosta ja karpaloa

Savustettuja muikkuja, jääkellarin liemessä kypsytettyä kotimaista kirjolohta ja kirpakkaa kyssäkaalia, etikkaliemessä marinoitua silakkaa, tilliä ja katajanmarjaa

Karitsamakkaraa, maa-artisokkaa ja paahdettua valkosipulia

Lähistön pikkuperunoita ja tilliä sekä pienleipomon luomuleipää ja kirnuvoita

***

Hiilisiikaa, fenkolia ja purjoa

***
Lakkoja, rosmariinia ja valkosuklaata

Skm Auditorio 5

Auditorio

Auditoriossa on nouseva katsomo ja runsaasti luonnonvaloa. Käytettävissä ovat nykyaikaiset AV-laitteet: äänentoisto mikrofoneilla (3x kapulamikrofoni, 3x headset-mikrofoni ,3x kiinteä pöytämikrofoni), kaksi videotykkiä, kannettava tietokone, valmiudet tietokoneliitännälle sekä langaton verkkoyhteys. Tilaisuuden suoratoisto ja videotallennus saatavissa lisäpalveluna. Pääportaiden vierestä katutasosta on erillinen sisäänkäynti suoraan rakennuksen pohjakerroksessa olevaan auditorioon ja lämpiötiloihin.

Katso 360-tilaesittely.

Hinnat

Koko päivän tilaisuus: 1 300 €/ 1 900 €/ 2 600 € (alle 80 hlö/ alle 140 hlö/ max 220 hlö), sis. Alv 24 % Puoli päivää: 850 €/ 1 300 €/ 1 700 € sis. Alv 24% (alle 80 hlö/ alle 140 hlö/ max 220 hlö)

Vahtimestari/tunti (07-18) 63 €, sis. Alv 24 % Vahtimestari/tunti (18-24) 80 €, sis. Alv 24 % Vahtimestari/tunti (24-07) 126 €, sis. Alv 24 %

Vahtimestari on paikalla tilaisuuden ajan + 1 tunti

Skm Ryhmatyotila 1
Skm Ryhmatyotila 3

Kokoushuone

Auditorion läheisyydessä sijaitseva Kokoushuone on erinomainen paikka järjestää esimerkiksi kokouksia. Tilaan mahtuu noin 20 henkilöä. Käytettävissä ovat videotykki, kannettava tietokone, fläppitaulu sekä langaton verkkoyhteys. Tilassa on myös videoneuvottelumahdollisuus.

Katso 360-tilaesittely.

Hinnat

Koko päivä: 420 €, sis. Alv 24 %
Puoli päivää: 210 € (max 4 tuntia), sis. Alv 24 %

Img 5808
Img 5725
Img 5755

Museon keskihalli

Keskihallissa voit tarjota vieraillesi ainutlaatuisen elämyksen Helsingin hienoimmassa julkisessa tilassa, Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-aiheisten freskojen alla. Tila sopii esimerkiksi cocktail-tilaisuuksien, pienimuotoisten illallisten tai julkistustilaisuuksien viettoon. Tilaa vuokrataan museon aukioloaikojen ulkopuolella (maanantaisin ja klo 18 jälkeen).

Katso 360-tilaesittely.

Hinnat

Iltatilaisuus Keskihallissa: 2 650 €, sis. Alv 24 %
Jos samalla vuokraajalla käytössään myös auditorio: 1 400 €, sis. Alv 24 %
Istuva illallinen max 110 henkilöä
Cocktail-tilaisuudet 70-250 henkilöä

Pakolainenevakkoihminen 10 Sti

Karhunpesä

Ravintolasali Karhunpesä muotoutuu helposti erilaisiin kokous- ja juhlatilaisuuksiin. Käytettävissä ovat videotykki, äänentoisto mikrofonilla sekä langaton verkkoyhteys.

Katso 360-tilaesittely.

Hinnat

Tilaisuus Karhunpesässä (max 8 tuntia) 750 €, sis. Alv 24 %

Ateljee 2
Ateljee 1

Ateljee

Avaruutta ajatuksille ja huikeat näkymät yli Töölönlahden! Uusi kokous- juhlatila Ateljee muotoutuu helposti erilaisiin kokous- ja juhlatilaisuuksiin. Käytettävissä ovat iso infonäyttö, äänentoisto mikrofonilla sekä langaton verkkoyhteys.

Hinnat

Koko päivä: 1 200 €, sis. Alv 24 %
Puoli päivää: 735 €, sis. Alv 24 % (max 4 tuntia)

Vahtimestari/tunti (07-18) 63 €, sis. Alv 24 % Vahtimestari/tunti (18-24) 84 €, sis. Alv 24 % Vahtimestari/tunti (24-07) 126 €, sis. Alv 24 %.

Mansku 1

Mansku-kabinetti

Museon 1. kerroksessa sijaitseva Mansku kabinetti on erinomainen paikka järjestää esimerkiksi johtoryhmän kokouksia. Tilaan mahtuu noin 14 henkilöä. Käytettävissä ovat videotykki, kannettava tietokone, fläppitaulu sekä langaton verkkoyhteys. Tilassa on myös videoneuvottelumahdollisuus.

Hinnat

Koko päivä: 500 €, sis. Alv 24 %

Puoli päivää: 250 € (max 4 tuntia), sis. Alv 24 %

86

Ravintolan terassi ja puisto

Kesäaikaan vuokrattavana on myös ravintolan terassi ja Kansallismuseon vehreällä puistoalueella sijaitseva Paviljonki. Kysy tarjous – suunnitellaan yhdessä sinun näköisesi tilaisuus!

360-kuvaa puistosta.