Kansallismuseon kokous- ja juhlatilat

Historiallinen rakennus kätkee sisäänsä Gallen-Kallelan freskoin koristellun Keskihallin, Ateljeen, Auditorion, sekä pienempiä kokoustiloja.

Koronavirustilanteen edellyttämät turvallisuustoimet saattavat vaikuttaa Suomen kansallismuseon museoiden ja linnojen palveluihin. Kokoustiloissamme sekä tilojen välittömässä läheisyydessä ja kaikissa wc -tiloissamme on käsien desifiointiainetta saatavilla. Tutustu tästä tarkempaan avoinnaolotilanteeseen ja vierailuohjeeseen.

Voit järjestää kokouksen tai juhlan Kansallismuseon 50-220 paikkaiseen, uudella av-tekniikalla varustettuun auditorioon. Gallen-Kallelan freskoin koristeltu aulatila on myös upea ympäristö mm. cocktail-tilaisuuksille tai illallisille. Liitä tilaisuutesi ohjelmaan vierailu Kansallismuseon perusnäyttelyihin tai/ja vaihtuviin näyttelyihin. Tarjoamme kokous- ja juhlapalveluiden vierailijoille ilmaisen sisäänpääsyn museoon. Mahdolliset opastusvaraukset täältä.

Kansallismuseon läheltä löytyy hyvin parkkitilaa. Q-park Finlandia on tilava parkkitalo, johon ajetaan sisään osoitteesta Karamzininranta 2, 00100 Helsinki.

Tästä voit myös tutustua Suomen kansallismuseon kokous- ja juhlapalveluiden e-julkaisuun.

Ota yhteyttä

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15, p. 0295 33 6905, kokouspalvelut@kansallismuseo.fi

Tarjouspyyntöön tarvittavat tiedot:

  • paikka/kohde (ja toivomanne kokoustila)
  • ajankohta (päivä, kellonaika, tilaisuuden kesto)
  • osallistujamäärä
  • mahdolliset erityistoiveet (tekniikka, tarjoilut)
  • asiakkaan yhteystiedot

Jätä tarjouspyyntösi lomakkeella

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15, p. 0295 33 6905, kokouspalvelut@kansallismuseo.fi

Untitled 1

Kansallismuseon oma nimikkomenu

Kansallismuseolle on luotu nimikkomenu yhdessä huippukokki Sasu Laukkosen kanssa. Suomalaisesta kansanperinteestä inspiroitunut menu on saatavilla pöytiin tarjoiltuna tai buffet-versiona. Menu voidaan tarjoilla esimerkiksi upeassa Ateljeessa tai Akseli Gallen-Kallelan freskojen alla keskihallissa, jossa järjestämme sekä istuvia illallisia että cocktail-tilaisuuksia.

- Kansallismuseon keittiön kanssa olemme selailleet vanhoja kokkikirjoja ja miettineet, miten kansallistunne syntyy ruoan kautta, mikä on todella suomalaista ruokaa, ja mistä se on kotoisin, kertoo huippukokki Sasu Laukkonen. Yhdessä museon ravintoloitsijana toimivan Kanrestan keittiömestari Ahti Marttisen kanssa he ovat muodostaneet uusia ajatuksia suomalaisesta kansanperinteestä inspiroituneesta menusta.

Menun raaka-aineet elävät satokauden mukaan, ja se on räätälöitävissä asiakkaan toiveen mukaan.


Kansallismuseon menu

Kaskettuja juurekkaita ja piparjuurikermaa

Kotijuustoa, nokkosta ja karpaloa

Savustettuja muikkuja, jääkellarin liemessä kypsytettyä kotimaista kirjolohta ja kirpakkaa kyssäkaalia, etikkaliemessä marinoitua silakkaa, tilliä ja katajanmarjaa

Karitsamakkaraa, maa-artisokkaa ja paahdettua valkosipulia

Lähistön pikkuperunoita ja tilliä sekä pienleipomon luomuleipää ja kirnuvoita

***

Hiilisiikaa, fenkolia ja purjoa

***
Lakkoja, rosmariinia ja valkosuklaata