Hvittrask arabia

Päättynyt: Ateljee-elämää

Suljettu tänään
9.6.2023 11:00 — 30.9.2023 17:00

Ateljee-elämää tuo Arabian Taideosastoyhdistyksen nykykeramiikan osaksi Hvitträskin ainutlaatuista ympäristöä. Tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettävän Arabian Taideosastoyhdistyksen taiteilijoilla on jokaisella oma uniikki tapansa lähestyä savea. Näyttelyn teokset ilmentävät saven ja sen poltetun muodon monia mahdollisuuksia.

Neljän kuukauden ajan voi Hvitträskin nähdä uudella tapaa. Koristeellista kauneutta ja ornamentiikkaa täynnä oleva Hvitträsk saa nyt rinnalleen Arabian Taideosastoyhdistyksen rouheaa ja orgaanista kauneutta edustavat teokset.

Esillä on teoksia Jasmin Anoschkinilta, Marianne Huotarilta, Sakari Kannostolta, Pekka Paikkarilta, Heini Riitahuhdalta, Kristina Riskalta, Kim Simonssonilta, Caroline Slottelta, Kati Tuominen-Niittylältä ja professori Heikki Orvolalta.

Vuoropuhelua miljöön kanssa

Arabian Taideosastoyhdistykselle haluttiin antaa näyttelyä varten vapaat kädet. Osa löysi teoksilleen inspiraation Hvitträskistä. Esimerkiksi Marianne Huotarin tuhansista keraamisista paloista koostuva teos Perintöpellava sai inspiraationsa Loja Saarisen kukkahuoneesta.

Perinteisten tekniikoiden rinnalla Arabian Taideosastoyhdistyksen taiteilijat ovat käyttäneet savea ja keramiikkaa useilla tavoilla. Saven muovailtavuus ja kolmiulotteisuus antavat taiteilijalle luomisen vapauden. Esimerkiksi kuivuminen ja halkeilu voivat olla rajoite, mutta myös mahdollisuus luoda jotain uudenlaista. Näin toimii esimerkiksi Pekka Paikkari.

Avoinna syyskuun loppuun

Näyttelyyn voi tutustua omaoimisesti, mutta siitä kerrotaan myös osana Hvitträskin yleisöopastuksia. Avoimia yleisöopastuksia järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin suomeksi klo 12.30 ja englanniksi klo 15.00. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan.