2021 KM isa ja poika

Isä ja poika – Sami Parkkisen valokuvia

Suljettu tänään
14.5.2021 11:00 — 5.9.2021 18:00

Lapsuus kiitää ohi nopeasti. Mihin katoaa mielikuvitus ja leikki? Kun valokuvaaja Sami Parkkisesta (s.1974) tuli isä, hän ymmärsi, kuinka lapset auttavat aikuisia olemaan vähemmän itsekkäitä ja tuovat iloa elämään.

Näyttely kertoo lapsen maailmasta, jonka aikuinen näkee herkästi keskeneräiseksi, mutta joka on lapselle koko ajan valmis. Lapsi kasvaa, kehittyy ja muuttuu, kohti aikuisten maailmaa. Aikuisten tehtävä on antaa lapsen kokea lapsuus.

Näyttelyssä on esillä noin 50 teosta kahdeksan vuoden ajalta, tuoreimmat ovat vuodelta 2020. Taiteilijan poika jättää oman jälkensä aikuisten maailmaan piirtämällä värikynillä valokuvien päälle. Pojan kasvutarinassa korostuu lapsen herkkyys ja luovuus sekä isän ylpeys ja samalla haikeus lapsuuden ohikiitävyydestä.