Omatoimisesti linnassa

Avoinna tänään 10—17
18.9.2020 10:00

Hämeen linnan tiloissa voit kiertää omatoimisesti pääsymaksun hinnalla. Päälinnan eri huoneista löytyy infonäyttöjä, joiden avulla voit syventyä linnan monivaiheiseen historiaan.

Päälinnan huoneisiin on asennettu 10 infonäyttöä, joiden avulla voit omatoimisesti syventyä linnan historiaan ja tilojen käyttöön eri aikakausina. Päälinnan jokaisessa kolmessa kerroksessa on kerroskohtainen kosketusnäyttö, joka kertoo kerroksen käytöstä ja muutoksista. Kerrosnäytöt sijaitsevat pohjakerroksen keskiaikaisessa asuinhuoneessa, sekä pohjoisen tornin toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Seitsemän muuta infonäyttöä on asetettu päälinnan tärkeimpiin huoneisiin kertomaan tilojen aikaisemmista käyttötarkoituksista sekä niistä kaikista muutoksista, joita ne ovat tutkimuksen mukaan käyneet lävitse.

Huonenäytöt kertova seuraavista huoneista: pohjakerroksen Linnantupa, toisen kerroksen Henkivartijasali, Kuningattaren kamari, Kuninkaansali, Kukkotorni, Ritarisali sekä kolmannen kerroksen pohjoinen tornihuone. Infonäyttöjen ingresseihin on kerätty kävijöiden yleisimpiä tilaan liittyviä kysymyksiä, joihin on pyritty vastaamaan näyttöjen sisältöjen avulla. Linnan ja sen tilojen muutoksista on kerrottu pohjakarttojen, nykyajan kuvien, rekonstruktiopiirrosten, tekstimateriaalin, restaurointiaikaisten valokuvien sekä muun arkistomateriaalin keinoin.

Infonäytöillä on myös haluttu vastata kävijöiden toiveisiin lisätiedosta kaikilla käytetyimmillä kielillä. Sisältö kosketusnäyttöihin on tuotettu neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Hämeen linnan infonäyttöjen työryhmä: Frida Ehrnsten, Carita Elko, Noora Huumo, Joni-Pekka Karjalainen, Terhi Kiskonen, Alex Kiviranta, Jouni Marjamäki, Lea Värtinen ja Elina Väänänen.

Infonäyttöjen suunnittelu ja tekninen toteutus: Fantomatico Oy/Panu Heikkilä.