Meriaiheisia verkkosivustoja opetuksen tueksi

Jos verkot ovat meressä, on merikin verkossa. Surffaa tiedon laineilla näiden vinkkien avulla.

Kohtalona Ruotsinsalmi

Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon yhteinen päänäyttely Kohtalona Ruotsinsalmi kertoo nykyisen Kotkan edustalla käydyn Itämeren suurimman meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan ennennäkemättömällä tavalla.

Yhdeksän faktaa Ruotsinsalmesta.
Näyttelyn verkkosivut.
Parhaita paloja Ruotsinsalmesta Vellamo-kanavalla.

Vellamo-kanava

Vellamo-kanavalla voit uppoutua vähän syvemmälle Merikeskus Vellamon teemoihin. Löydät kiinnostavia ihmisiä. Pääset näyttelyiden ja kulissien taakse. Näet kaiken kaikkiaan vähän enemmän.

Merenranta kutsuu. Tietoa ja luovaa tekemistä Suomenlahden rannoilla retkeileville

Suomenlahden rantojen ja ulapoiden kivet, kasvit, ötökät ja elukat sekä merenkävijöiden solmut ja merimerkit tulevat tutuiksi Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen (Harakan luontokeskus) ja Luonto-Liiton julkaisemassa kirjassa "Merenranta kutsuu." Hyvää perustietoa aikuisellekin.


Meriaiheisia verkkonäyttelyitä

Arkistolaitos on koonnut näyttelyidensä ohessa luotuja verkkonäyttelyitä yhteiselle sivustolle yleisön vierailtavaksi. Näyttelyitä ja niiden sisältöä pystyy hyvin hyödyntämään kouluopetuksessa oppikirjojen rinnalla ja niitä täydentävänä ja syventävänä materiaalina. Sivustolta löytyy myös meriaiheisia näyttelyitä:

Valo merellä - suomalaiset majakat 1753-1906
Tervaporvareiden aikaan

Avoin museo

Suomen kansallismuseon digitaaliset sisällöt kutsuvat viihtymään ja oppimaan. Yhteinen kulttuuriperintömme aina esihistoriasta keskiaikaisiin linnoihin ja itsenäistyvän Suomen historian käännekohtiin on avattu vapaasti nautittavaksi. Suomen kansallismuseon linnat, museot, kokoelmat ja tutkimus tarjoavat sisältöjä opettajille opetuksen tueksi sekä laajasti kaikille historiasta ja kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille. Koe Suomen kansallismuseo paikasta ja kellonajasta riippumatta!