Tehtäviä omatoimista museokäyntiä varten

Tehtävälomake: Merenkulun ammatteja

Tehtävälomakkeen johdattelemana voi tutustua niin merenkulun historiaan kuin nykypäivän ammatteihinkin. Tehtävät ohjaavat myös käyttämään museota tietolähteenä. Oppilaiden kysymyslomake on tulostettavissa PDF-muodossa tästä.

Opettajan lomakkeen voi tilata Johanna Aartomaalta. Pyydämme, että opettaja on mukana näyttelyssä ryhmäänsä valvomassa.

Aika: käytettävissä omatoimisesti Merikeskus Vellamon aukioloaikoina
Kohderyhmä: yläkoulut
Hinta: maksuton


Tehtävälomake: Toimintapisteitä Vellamossa

Omatoimiselle museokäynnille voi tulostaa tehtävälomakkeita oppilaiden käyttöön. Tehtävälomakkeista on kaksi versiota, 1.-4. luokille ja 5. luokasta ylöspäin. Tehtävät johdattelevat toiminnalliselle kierrokselle Suomen merimuseoon ja Kymenlaakson museoon sekä molempien museoiden yhteiseen venehalliin. jossa sijaitsee myös Kymenlaakson museoon kuuluva Merivartiomuseo. Lomaketta voi käyttää mm. ison koululaisryhmän kanssa osan ollessa opastuksella ja osan odottaessa omaa kierrostaan. Valittavissa on kaksi tehtävälomaketta karttoineen, toinen ala-asteen nuorimmille ja toinen viidennestä luokasta eteenpäin.

Tehtävälomakkeet voit ladata ja tulostaa itsellesi Vellamon sivuilta ja opettajan lomakkeen voit tilata Johanna Aartomaalta tai asiakaspalvelustamme info(at)merikeskusvellamo.fi. Pyydämme, että opettaja on mukana näyttelytiloissa ryhmäänsä valvomassa.

Aika: käytettävissä omatoimisesti Merikeskus Vellamon aukioloaikoina.
Hinta: maksuton