Päivi Hirvonen Promo05 cropped Antti Kokkola
Kuva: Antti Kokkola

Äärellä: Naiseudesta – Päivi Hirvonen

26.8.2022 19:00 — 26.8.2022 21:00

Kansallismuseon syyskauden ensimmäinen Äärellä-klubi on ylistyslaulu rakkaudelle, naiseudelle, moninaisille suhteille, historioille ja tunteille! Äärellä-klubi järjestetään ensimmäistä kertaa Akseli Gallen-Kallelan maalaamien freskojen alla, jossa päästään nauttimaan Päivi Hirvosen musiikin uniikista tunnelmasta ja normeista poikkeavista tarinoista levynjulkaisukonsertissa.

Illan aikana venytetään naisena olemisen ja rakkauden normeja historiasta käsin tähän päivään. Ennen konserttia on mahdollista osallistua klubia varten kuratoidulle opastukselle Toista maata -näyttelyyn, jossa syvennytään naisten elämään, rooleihin ja oletettuihin normeihin. Opastus luotaa Päivi Hirvosen musiikin teemoja kulttuurihistorian näkökulmasta.

Päivi Hirvonen käsittelee uudella levyllään Kallio (Nordic Notes) normeista poikkeavaa rakkautta, lapsettomuutta, monisuhteisuutta, surua ja rakkautta. Kappaleissa ovat kuultavissa elokuvallisuus, kansanmusiikin moninaiset juuret sekä vaikutteet popmusiikista. Yleensä soolona esiintyvän Päivi Hirvosen rinnalle lavalle liittyvät Tero Pajunen ja Mirva Ormin eli luvassa on uniikki kolmen viulisti-laulajan trio.

Kansainvälisesti tunnetun, Sibelius-Akatemiasta valmistuneen kansanmuusikko Päivi Hirvosen soolodebyytti Alku – The Beginning (Nordic Notes 2018) sai kiitettäviä arvioita kansainvälisesti ja Suomessa levy nostettiin Emma-ehdokkaaksi vuoden parhaaksi etnolevyksi. Sooloprojektinsa lisäksi Hirvosen aktiivisimmat yhtyeet ovat Okra Playground ja duo LempiLempi. Viime vuosina Hirvonen on esiintynyt muun muassa Skandinaviassa, Venäjällä, Saksassa, Belgiassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Aikataulu:

klo 19 Opastus Toista maata -näyttelyyn

klo 20 Levynjulkaisukonsertti: Päivi Hirvonen

HUOM! Opastukselle mahtuu 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Voit hankkia lippusi täältä.