Hvitträsk 50 vuotta

Hvitträsk 50 vuotta museona - tallenne nyt katsottavissa

Avoinna tänään 11–17
20.8.2021 11:00 — 20.8.2021 17:00

Hvitträsk on toiminut viisikymmentä vuotta museona, ja sen kunniaksi museossa järjestetään perjantaina 20.8.2021 juhlaohjelmaa. Kahdeskymmenes päivä elokuuta sopii hyvin juhlapäiväksi, sillä se on Eliel ja Eero Saarisen molempien syntymäpäivä.

Museoon on koko juhlapäivän vapaa pääsy. Lisäksi puutarhassa järjestetään kaksi opastuskierrosta. Tervetuloa myös seuramaan klo 13 juttuhetkeä, jossa Hvitträskin parissa viisikymmentä vuotta töitä tehnyt Pepita Ehrnrooth-Jokinen kertoo museon historiasta.

Vapaa pääsy koko päivän klo 11-17

Hvitträsk on perjantaina avoinna klo 11–17, ja museoon on juhlapäivänä koko päivän ajan vapaa pääsy. Museo on avoinna 30.9. asti, jonka jälkeen museo sulkeutuu talven ajaksi.

Puutarhaopastukset klo 11 ja 16

Juhlapäivänä järjestetään opastukset puutarhassa klo 11 ja 16. Opastuksille mahtuu kullekin enintään 10 osallistujaa, mutta tarvittaessa järjestämme useamman kierroksen, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Opastukset pidetään suomeksi.

Juttuhetki Hvitträsk-asiantuntijan kanssa klo 13 - tallenne katsottavissa jälkikäteen (sivun lopussa)

Hvitträskin ihailija ja asiantuntija Pepita Ehrnrooth-Jokinen on tehnyt Hvitträskin parissa töitä koko museon olemassaolon ajan eli viisikymmentä vuotta. Työn lisäksi Pepitan sitoo Hvitträskiin intohimoinen arkkitehtuuriharrastus, rakkaus jugendiin sekä lapsuudenkoti Hvitträskin naapurissa. Hvitträskin intendentti Mikko Teräsvirta jututtaa Pepitaa museon historiasta ja eri vaiheista puutarhassa klo 13:00-14:30. Tilaisuuden lopussa on loistava tilaisuus jakaa myös omia Hvitträsk-muistoja ja kysyä kysymyksiä. Tilaisuudessa puhutaan suomea ja ruotsia.

Tilaisuus on kaikille avoin, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Puutarhatuolit asetellaan väljästi turvavälit huomioiden. Tilaisuus pidetään ulkona, joten muistathan säänmukaisen pukeutumisen. Tilaisuus tallennetaan, ja video on katsottavissa jälkikäteen tältä sivulta.

Kahvitarjoilu

Kahvitarjoilu eteläterassilla.

Juttuhetki Hvitträsk-asiantuntijan kanssa

Katso video