Kalasataman Ugbilekavely Camilla Hanhirova 21 1
Ateljeessa järjestettävään seminaariin on vapaa pääsy. Kuva: Camilla Hanhirova

Seminaari: Kokemuksella vaikuttamisen voima

23.9.2020 14:00 — 23.9.2020 16:00

​Tule keskustelemaan ja kuulemaan ihmisten omaehtoisesta muutoksen tekemisestä. Huom! Tapahtuma on täynnä. Tilaisuutta voi seurata striimin kautta: https://live.kansallismuseo.fi/?live=kokemusvaikuttaminen

Kansallismuseo järjestää yhteistyössä Hima & Stradan ja Koalan kanssa avoimen seminaarin kokemusvaikuttamisesta. Kokemusvaikuttamisessa yhteiskunnan syrjiviä rakenteita, palvelujärjestelmää ja kanssaihmisten asenteita halutaan muuttaa kertomalla omista elämänkokemuksista. Vaikeista elämäntilanteista ja marginalisoiduissa asemissa elävien ihmisten puolesta puhuu usein joku muu kuin asianomaiset itse, ja kokemuksen synnyttämä tieto jää näkymättömiin.

Lisääntynyt kokemusvaikuttaminen raivaa tilaa asunnottomuuden, mielenterveysongelmien tai syrjäyttämisen kaltaisten kokemusten näkyväksi tekemiselle.

Mukana on vaikuttajia monelta elämän saralta keskustelemassa Tove Janssonin Muumien hengessä Rohkeus, rakkaus, vapaus –näyttelyn innoittamana kokemustyöstä. Keskustelijat vaikuttavat transihmisten oikeuksien ja vammaisoikeuksien puolesta. He tekevät asunnottomuuden ja eriarvoistumisen taustasyitä näkyviksi sekä kertovat päihdesairauksista ja mielenterveyden haasteista. Heillä on tietoa siitä, kuinka Suomesta tehdään yhdenvertaisempi kaikille.

***

Ohjelma:

14-14.10 Tervetulosanat: Pauliina Liukkonen ja Elisa Sarpo

14.10-14.45 Rohkeus: Eetu Pakkanen, Pertti Stenman, Miska Nyman

14.45-15.20 Rakkaus: Jenniina Järvi, Emma Vuorinen, Brigita Krasniqi

15.20-15.55 Vapaus: Julianna Brandt, Eeva Lilja, Panda Eriksson

15.55.-16 Kokemusvaikuttamisen kolme avainta: Pauliina Liukkonen

***

Huom! Tilaisuus on täynnä. Tilaisuutta voi kuitenkin seurata striimin kautta. Verkossa osallistujien määrä on rajaton. Pääset seuraamaan striimausta tämän linkin kautta:

https://live.kansallismuseo.fi/?live=kokemusvaikuttaminen