0 48084620746 955720923f o
Kuva: Ruokatauko purjeveneen kannella, Kymenlaakson museo.

PERUTTU Tietoherkku: Vapaa-ajan purjehdusta itäisellä Suomenlahdella

Avoinna tänään 10—18
3.4.2024 17:00 — 3.4.2024 18:00

TILAISUUS PERUTTU SAIRAUSTAPAUKSEN VUOKSI. KORVAAVAA AIKAA ETSITÄÄN.
Purjehdukseen erikoistunut merihistorian tutkija ja tietokirjailija Lauri J. S. Kaira kertoo esitelmässään vapaa-ajanpurjehduksesta Itäisellä Suomenlahdella 1860-luvulta aina ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan.

Kaira luo katsauksen vapaa-ajanpurjehduksen varhaisvaiheisiin ja huvipurjehtijoiden toimintaan Viipurissa, Kotkassa, Haminassa ja Suomenlahden ulkosaarilla. Puheenvuorossa syvennytään vuorovaikutussuhteeseen saaristolaisten, kalastajien ja rannikkopitäjien asukkaiden sekä kaupungissa asuvien huvi- ja kilpapurjehtijoiden välillä.

Tietoherkku-esitelmä perustuu Lauri J.S. Kairan tietokirjaan Viipurin Vesiltä Helsingin Aavoille – WLS 150 vuotta (WLS 2024), joka käsittelee Wiipurin Läänin Purjehdusseura – Wiborgs Läns Segelföreningin 150-vuotista historiaa. Kaira on käsitellyt Itäisen Suomenlahden historiaa myös johdantotekstissään Johanna Pakolan teokseen Vaarallisilla vesillä – Salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella (John Nurmisen Säätiö 2021).

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Luentoa voi seurata paikan päällä Merikeskus Vellamon auditoriossa, ja se myös suoratoistetaan. Linkki lisätään tälle sivulle lähempänä tilaisuutta. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan Vellamon YouTube-kanavalla.

Kuva: Ruokatauko purjeveneen kannella, Kymenlaakson museo.