Kansallismuseo tunnus

Museokauppa |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kansallismuseon ystävät

På svenska |  In EnglishKansallismuseon vaihtuvat näyttelyt


Tulossa:
Come to Finland, 17.2. -28.5.2017
Arktisen henki 3.3.-27.8.2017, pop up -tila

Suomi 100 vuotta, valokuvanäyttely, 16.6. - 31.12.2017Cometofinland927x348 HH

Come to Finland

17.2. -28.5.2017

Come to Finland -näyttely aloittaa Kansallismuseon Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumat. Vintage-julisteiden kavalkadin voisi laittaa otsikon ”Historiaa helposti” alle.

Siinä missä näyttely kertoo Suomen matkailun valteista ennen ja jälkeen itsenäistymisen, tutustuttaa se meidät samalla tunnettujen taiteilijoiden lisäksi lukuisiin vähemmän tunnettuihin julistetaiteilijoihin ja heidän panokseensa Suomen viemiseksi maailmankartalle matkailun unelmamaana.

Julisteiden rinnalle on Kansallismuseon kokoelmista tuotu matkustamiseen liittyvää esineistöä ja matkamuistoja. Antavatko ne meille häivähdyksen tapahtumasta tai paikasta, josta joskus kuulimme tai jossa joskus vierailimme?

Come to Finland - Riemuhuuto paratiisista on tänään enemmän kuin ajankohtainen, kun toivotamme kaikki tervetulleiksi turvalliseen kauniiseen maahamme!

Kiitos yhteistyöstä Come to Finlandille.

Arktisenhenki927x348

Arktisen henki

3.3.-27.8.2017, pop up -tilassa


Maaliskuussa avautuva näyttely heijastaa arktisten alkuperäiskansojen kulttuurien ja elämänolojen jatkuvuutta ja muutosta. Esillä on kokoelma arktisia kansoja edustavien nykytaiteilijoiden teoksia, jotka käsittelevät ja kommentoivat sekä perinteisiä että moderneja aiheita.


Taideteosten rinnalla nähdään esineistöä Kulttuurien museon vanhoista kokoelmista (Alaska, Grönlanti). Arktisen henki johdattelee kiinnostumaan isoista kysymyksistä, kuten luonnon ja elinolosuhteiden muuttumisesta. Ulkopuolinen vaikutus on sitten 1800-luvun vauhdittanut pohjoisten kansojen elämäntapojen ja kulttuurin muutosta, ja nyt ilmaston lämpeneminen muuttaa myös ympäristöä nopeasti. Paitsi arktiselle alueelle, jäätiköiden ja ikiroudan sulamisella on suuri vaikutus koko maapallolle.

Näyttely on avoinna Kansallismuseon pop up -tilassa 3.3.-27.8.2017.