Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishKOREALAINEN KOTI

3.4.-30.12.2007Eteläkorealainen kulttuuri esittäytyy

Korealainen koti -näyttelyssä avautuu suomalaisille vielä tuntemattoman Etelä-Korean kulttuuri korealaisen tekstiilitaiteilijan Amie Annin kokoamana. Amie Ann (Ae-Kyung An) on asunut vuosia Suomessa ja työskennellyt aktiivisesti Suomen ja Etelä-Korean kulttuurisuhteiden edistämiseksi. Vieraillessaan suomalaisten ystäviensä kanssa Etelä-Koreassa hän on tutustunut omaan maahansa aivan uudesta näkökulmasta ja tehnyt löytöretkiä maaseudulle ja temppeleihin.

Koti, muotoilu, buddhalaisuus

Luonnonmateriaalit - puu, savi ja paperi - esittäytyvät näyttelyssä monissa muodoissa. Perinteinen korealainen talo ja asuminen esitellään kuvin, esinein ja pienoismallein unohtamatta tämän päivän kaupunkimaista elämäntapaa. Näyttelyyn on myös siirretty artesaani Bong-Hee Yun anbang eli naisen huoneen sisustus. Ruokakulttuuriin kuuluvat muhkeat onggi-saviruukut ja teekalustot mataline puupöytineen.

Perinteisistä esineistä ja elämäntavasta on saatu innoitusta nykypäivän muotoiluun, joka esittäytyy näyttelyssä usean korealaisen suunnittelijan töissä. Maata hallitseva vuoristo ja edelleen lujasti ihmisten elämään kuuluva buddhalaisuus luovat raamit korealaiselle kulttuurille.

Video-triptyykki

Esineiden ja Gosinga Kimin vaikuttavien valokuvien lisäksi eteläkorealaiseen kulttuuriin tutustutaan elävästi Kati Åbergin kuvaaman videon välityksellä, joka kertoo kolmen henkilön - buddhalaisen munkin, solmunsitoja Bong-Hee Yun ja soulilaisen nuoren naisen - päivästä.

Yhteistyötahot


Näyttelyä tukevat Art Council Korea, Korea Foundation, Ministry of Culture and Tourism (Korea), Sonoann Organization, Samsung Electronics ja Timberwise Oy. 

Näyttelysuunnittelusta vastaa Suunnittelutoimisto Amerikka.

Lisätiedot

Museonjohtaja Eija-Maija Kotilainen
puh. (09) 4050 9811
eija-maija.kotilainen(at)nba.fi

Tuottaja Amie Ann
puh. + 358 40 769 7742
amie(at)sonoann.org
Korea, Amerikka, 2