Uotinen goes Kekkonen -tanssiteokselle lisäesityksiä syyskuulle

Museot

Jorma Uotinen nähdään Tamminiemessä 5.3. ensi-iltansa saaneen tanssiteoksen Kekkosena. Kevään loppuunmyytyjä näytöksiä seuraa lisäesitysten sarja syyskuussa. Yleisen koronavirustilanteen vuoksi myös maaliskuun loput Uotinen goes Kekkonen -esityksiä Tamminiemessä on siirretty syys-lokakuulle 2020. Maaliskuun näytösten liput käyvät sellaisenaan syyskuun näytöksiin. Lipun jo ostaneille on lähetetty tieto uudesta esitysajasta sähköpostitse.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 120 vuotta presidentti Kekkosen syntymästä. Compañía Kaari & Roni Martin toteuttaa Tamminiemessä Kekkos-myyttiä mystisellä otteella tarkastelevan tanssiteoksen Uotinen goes Kekkonen, jonka pääosan tanssii Jorma Uotinen.

Presidentti Kekkosen syvimmän olemuksen äärellä oleva Uotinen goes Kekkonen painottuu ajallisesti 70-lukuun, mutta mukana on otteita Kekkosen elämän varrelta. Roni Martin vastaa teoksen originaalimusiikista ja on muun muassa sovittanut Kekkosen kirjeitä kappaleiksi teosta varten.

- Museon tiloissa etenevä tanssiteos on uudenlainen tapa kokea Tamminiemi, ja selvästi tämä on kiinnostanut niin museokävijöitä kuin tanssia katsovia, Suomen kansallismuseon intendentti Mikko Teräsvirta sanoo.

Uotinen goes Kekkonen on paitsi ainutkertainen tapa tutustua presidenttien kotina toimineeseen museoon myös esityksenä eksklusiivinen. Näytöksiä on Suomen kansallismuseon museoperheeseen kuuluvassa Tamminiemessä maaliskuussa vain 12 päivänä. Näytökset ovat loppuumyydyt. Lisäesityksiä on soviteltu syyskuulle kaikkiaan kahdeksan, ja niistä suurimpaan osaan on lippuja vielä saatavilla.

Ympäri vuoden avoinna olevassa Tamminiemessä on vuoden loppuun asti esillä lehtikuvanäyttely Katse Kekkoseen! Lehtikuvia, jonka kuvissa nähdään virkamatkaileva presidentti Kekkonen sen jälkeen, kun viralliset poseerauskuvat on otettu. Kauniissa pihapiirissä sijaitseva lounastakin tarjoava museokahvila avautui vastikään remontoituna.

Uotinen Goes Kekkonen -teoksen esityspaikka Tamminiemi on toiminut kolmen presidentin – Rytin, Mannerheimin ja Kekkosen – kotina. Rakennus on valmistunut 1904. Vuodesta 1987 museotoiminnassa ollut Tamminiemi on sisustettu sen pitkäaikaisimman asukkaan, Urho Kekkosen, ajan asuun.

Lisätiedot, esitysajat ja liput: https://www.kansallismuseo.fi/fi/tapahtumat/uotinen-goes-kekkonen