IT150 1 kopio
Klikkaa kuvaa ja katso esineen tiedot

Kirjoituskone ja nauhat

Kirjoituskone oli jatkuvasti esillä pöydällä ilman suojakantta, joten siihen kertyi likaa. Linkola kirjoitti välillä kalaisilla käsillä, eikä ylipäänsä pessyt käsiään, ellei niissä ollut näkyvää likaa.

Riitta Kylänpään kirjoittaman elämäkerran mukaan Pentti Linkola sai Triumph-kirjoituskoneen vuonna 1962 Paavo Suomalaiselta Pohjolan linnut värikuvin -kirjan viimeistelyvaiheessa. Linkola oli yksi kirjan toimittajista ja viimeistelyvaihe oli raskas. Kun yksi kirjoittajista löysi jatkuvasti uutta tietoa ja halusi muokata jo valmiiksi sovittua tekstiä, Pentti Linkola päätyi heittämään Facit-kirjoituskoneensa seinään. Työ jatkui kuitenkin Triumph-kirjoituskoneella.

Vanhaan kirjoituskoneeseen alkoi olla vaikea löytää sopivia nauhoja. Linkola ajatteli, että jos nauhoja ei löydy, niin hän ei enää kirjoita. Linkola oli tyttärensä Leena Linkolan mukaan kertonut monelle elämäkerrastaan humoristisesti, että ”oli siinä se hyvä puoli”, että kirjan kirjoittaja Riitta Kylänpää neuvoi Turusta kaupan, josta koneeseen sopivia nauhoja vielä sai.

IT150 1 2 kopio
Kuvat: Matti Kilponen
IT150 1 3 kopio