PÄÄTTYNYT: Renessanssi. Nyt! - Rafaelista Tizianiin - 1500-luvun maalauksia Italiasta

23.9.2017 11:00 — 15.1.2017 18:00

Ensimmäistä kertaa Suomessa voi tutustua Rafaelin maalauksiin. Näyttely esittelee noin 50 maalauksen valikoiman Lombardiassa, Venetsiassa ja Milanossa vaikuttaneiden italialaisten renessanssi-taiteilijoiden teoksia vuosilta 1500–1600.

Rafael ja Tizian kuuluvat Leonardo da Vincin ja Michelangelon ohella italialaisen renessanssimaalauksen suurimpiin nimiin. Näyttelyssä on esillä ensimmäistä kertaa Suomessa myös muitten huomattavien taiteilijoiden kuten Lorenzo Lotton, Tintoretton, Girolamo Romaninon ja Giovanni Battista Moronin maalauksia. Näyttelyyn tulee esille töitä yli 20 eri taiteilijalta.

Renessanssi näkyi maalaustaiteessa realistisempana ihmisvartalon ja tilan käsittelynä sekä uudenlaisina kuva-aiheina. Uskonnollisten aiheiden rinnalle nousivat maalliset aiheet kuten kohtaukset antiikin maailmasta, maisemat ja muotokuvat.

Näyttelyn maalaukset ovat pääosin Pinacoteca Museo Tosio Martinengosta Bresciasta, joka on Lombardian alueen tärkeimpiä museoita Italiassa.  

Näyttelyn italialaisina kuraattoreina ovat Roberta D’Adda ja Luigi Di Corato ja näyttelyn organisaattori on Davide Sandrini / StArt. Suomalaisena kuraattorina toimii Minerva Keltanen.