Esteettömyys

Olavinlinnan esteettömyydestä on tehty muutama vuosi sitten selvitys Kynnys ry:llä. Selvityksessä todettiin linnan tilanne hyvin haastavaksi. Olavinlinna on rakennettu puolustustarkoituksessa vuonna 1475 mahdollisimman saavuttamattomaksi kallioiselle Kyrönsalmen saarelle. Linnan piha on kivetty epätasaisilla luonnonkivillä, portaat ovat jyrkkiä, osa oviaukoista on ahtaita ja matalia, sisätilat ovat sokkeloisia ja niissä on monia tasoeroja sekä kynnyksiä. Linnan suuren kulttuurihistoriallisen arvon vuoksi sen historiallisiin rakenteisiin koskeminen on lähes mahdotonta. Muinaismuistolaki kieltää muinaismuistoon kajoamisen. Etsimme kuitenkin aktiivisesti ratkaisuja resurssiemme puitteissa linnan esteettömyyden parantamiseksi. Kesäkuussa 2015 linnaan on avattu esteetön reitti Tallisaaresta ponttonisillan kautta linnan ensimmäiselle pihalle Vesiportin bastioniin.

Olavinlinnan lipunmyynti sijaitsee museokaupan yhteydessä päälinnan toisessa kerroksessa. Kesäkuukausina toinen lipunmyynti sijaitsee pihatasossa linnan pääportin läheisyydessä.


Kulku


Taksilla tai muulla kulkuneuvolla voi ajaa Tallisaareen saakka aivan Olavinlinnan ponttoonisillan viereen. Tallisaaresta ponttoonisillalle ja sillalta ylös linnan portille pääsee pyörätuolilla avustajan kanssa. Esteetön reitti on avattu kesäkuussa 2015 linnan ensimmäiselle pihalle Vesiportin bastioniin, jonka yhteydessä on linnan saavutettava näyttely ja lasten työpaja "Pikku herttuan sali". Saavutettavan näyttelyn tekstit on saatavilla pistekirjoituksella museon lipunmyynnistä. Pyörätuolilla ja rollaattorilla kulkevat asiakkaat pääsevät ilmaiseksi avustajan kanssa tutustumaan saavutettavaan näyttelyyn ja työpajaan.
Kaikille muille epätasaisilla luonnonkivillä päällystetyille piha-alueille (Pieni linnanpiha, iso linnanpiha ja Suvorovin linnanpiha) on mahdollista päästä avustajan kanssa. Kulku portaissa on tällöin irtoluiskien avulla.


Lemmikkieläimet, avustajakoirat

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Muutoin lemmikkieläimiä ei saa tuoda linnaan.


Vaatesäilytys

Maksuton itsepalvelunaulakko sijaitsee linnan lipunmyynnin vieressä. Linnassa ei ole valvottua tavaransäilytystä.

Yleinen saavutettavuus

Kiinteistössä ei ole hissejä. Opastetuilla kierroksilla kuljetaan linnan torneihin kapeiden ja jyrkkien portaiden kautta.

Linnassa toimiva tilausravintola ja kesäkahvila sijaitsevat toisessa kerroksessa, jonne on käynti portaiden kautta. Kahvilaan on ilmainen sisäänpääsy.

Museokauppa sijaitsee linnan toisessa kerroksessa lipunmyynnin yhteydessä. Käynti kauppaan on jyrkkien luonnonkivisten portaiden kautta. Kauppaan on ilmainen sisäänpääsy. Tiedustelut: puh. 0295 33 6349.

Esteetön reitti on avattu kesäkuussa 2015 linnan ensimmäiselle pihalle Vesiportin bastioniin, jonka yhteydessä on linnan saavutettava näyttely ja lasten työpaja "Pikku herttuan sali". Linnan kerroksissa kulkeminen lastenrattaiden tai -vaunujen kanssa on vaikeaa, opaskierroksella mahdotonta. Lastenrattaat tai -vaunut voi jättää linnakierroksen ajaksi esim. lipunmyynnin yhteydessä sijaitsevan itsepalvelunaulakon viereen.


WC:t

Yleisö -wc:t sijaitsevat lipunmyynnin läheisyydessä jyrkkien kierreportaiden päässä.

Esteetön wc sijaitsee Isolla linnanpihalla. Avataan numerosta 050 428 5542.


Lapset

Lastenhoitotaso on naisten wc:n yhteydessä. Linnantupa kahvila-ravintolassa on lasten syöttötuoleja.