Opastukset

Tutustu Olavinlinnan erilaiseen kesään 1.6.2020 alkaen! Järjestämme yleisöopastuksia suomeksi ja vierailla kielillä joka päivä. Tänä kesänä pääset linnan sopukoihin ja maisemiin, joihin et ole aiemmin päässyt. Maisema paksun bastionin katolta Saimaalle on henkeäsalpaava, ja Suvorovin esilinnan sokkelot ovat myös opaskierroksen varrella.
Lauantaina 25.7.2020 klo 15 ja klo 16 alkavien opastuksien reittiin saattaa tulla joitakin muutoksia Mustalaisruhtinatar -operetin harjoituksen vuoksi.

Yleisöopastukset

Yleisöopastukset sisältyvät pääsylipun hintaan 12 / 8 / 6 €. Opastus kestää noin tunnin. Pyydämme maksamaan pääsyliput ja museokauppatuotteet ensisijaisesti korttimaksulla.

- Suomeksi 1.6.–30.9. päivittäin joka täysi tunti.
- Englanniksi 1.6.-31.8. klo 12, 15 ja 17 joka päivä.
- Ruotsiksi 1.7.–12.8. keskiviikkoisin klo 12.
- Venäjäksi 25.6.-29.8. torstaisin ja lauantaisin klo 12, 14 ja 16.

Ryhmäkoko opastuksilla on enintään 20 henkilöä / ryhmä.

Linnaan voi tutustua omatoimisesti 1. kerroksessa ja piha-alueilla. 1. kerroksesta löytyy keskusteluoppaita. Pääsy torneihin toistaiseksi suljettu.

Pyhän Olavin päivänä 29.7. yleisöopastukset järjestetään vain suomeksi ja englanniksi. Pyhän Olavin päivänä pääsymaksut ovat linnaan on normaalit.

Talviaikana 1.10.–31.5. opastetut kierrokset tasatunnein suomeksi, muilla kielillä varauksesta.

Yleisöopastus ei ole tarkoitettu ryhmille!


Tilattavat opastukset ryhmille

Ryhmät voivat varata oman opastetun linnakierroksen. Opastetun linnakierroksen hinta on 75 €/opas + pääsymaksut.
Opastuksia sopimuksesta myös aukioloajan ulkopuolella.

Pikku Herttuan Sali -työpaja

SULJETTU TOISTAISEKSI.
Pikku Herttuan salissa lapset ja aikuiset voivat eläytyä linnan elämään mm. kattamalla voudin pöydän perinteisillä astioilla ja ruuilla, pukeutumalla eri aikakausien vaatteisiin tai sotilaan varusteisiin, tekemällä historiallisia karttapalapelejä, rakentamalla oman linnan puupalikoista ja leikkimällä tornin muotoisella nukketalolla. Työpajaan voi tutustua omatoimisesti työpajaohjaajan avustuksella. Työpaja sisältyy linnan sisäänpääsymaksuun. Työpaja on avoinna talvikaudella varauksesta ja linnan omien tapahtumien aikana.

Lastenkierrokset

EI KESÄLLÄ 2020.
Tiedot tarkentuvat myöhemmin. Normaalit pääsymaksut.


Backstage-kierrokset kesällä

EI KESÄLLÄ 2020.
Osallistu Backstage – kierrokseen niin kuulet vastauksen mm. näihin kysymyksiin: Missä sijaitsee Peilikäytävä? Entä Yön kuningattaren portaat? Miksi itäisen patterin koloa kutsutaan Lohikäärmeen luolaksi? Oopperaa on esitetty Olavinlinnassa jo vuodesta 1912. Linnaan liittyykin runsaasti oopperaan liittyviä tarinoita. Kierroksella kurkistetaan Savonlinnan Oopperajuhlien kulissien taakse linnan ainutlaatuisiin historiallisiin tiloihin. Normaalit pääsymaksut. Club Operan jäsenet voivat osallistua kierrokselle Clubi-kortilla maksutta.


Ennakkoon varattavat opastukset

Pimeät k 18 –kierrokset
”Kuuluuko Olavinlinnan käytävillä oikeasti öisin askelia? Tunnetko tarinan linnan Harmaasta herrasta? Kuka linnan isännistä poikkesi raskaalla tavalla hyveen polulta?” Kierroksella kuullaan historiallisia faktoja ja tarinoita, jotka soveltuvat vain yli 18-vuotiaille. Kierros kestää noin 1,5h. Pimeitä k 18 -kierroksia toteutetaan vain pimeänä vuodenaikana.
Suosittelemme sään mukaista vaatetusta ja kävelyyn sopivia kenkiä. Omat taskulamput mukaan!
Lisätiedot: arkisin klo 8-16 puh: 0295 33 6942, s-posti:olavinlinna@kansallismuseo.fi

Murhamysteeri -kierrokset Tule kokeilemaan olisiko sinusta oikeudenjakajaksi v. 1612 Olavinlinnassa tapahtuneessa rikoksessa! Murhamysteerikierrokset sopivat yli 18 -vuotiaille. Kierroksia järjestetään varauksesta ryhmille syys- ja talvikaudella. Suosittelemme sään mukaista vaatetusta ja kävelyyn sopivia kenkiä. Lisätiedot: arkisin klo 8-16 puh: 0295 33 6942, s-posti:olavinlinna@kansallismuseo.fi


Erikoiskierros kiinteistöhuollon ja puhtaanapidon parissa työskenteleville

Kierroksella tutustutaan Olavinlinnaan kiinteistöhuollon näkökulmasta ja kuullaan samalla linnan historiaa. Kierroksia järjestetään linnan normaaleina aukioloaikoina 1.9.–31.5. välisenä aikana. Varaukset pyydetään tekemään viimeistään 2 viikkoa ennen vierailua. Kierros kestää noin 1h. Normaalit pääsymaksut. Kierros on suunniteltu nimenomaan kiinteistöhuollon ja puhtaanapidon parissa työskenteleville. Yhteydenotot ja varaukset: palvelukoordinaattori Merja Juvonen, puh. 0295 33 6346, merja.juvonen@kansallismuseo.fi


Opastukset kouluille ja päiväkodeille

Päiväkotiryhmille (3-6v)

Pikku Herttuan kierros: kierroksella tutustutaan oppaan johdolla linnan arkielämään 1500-luvun alkupuolella. Kierroksen aikana pohditaan vastauksia mm. näihin kysymyksiin: Kuka oli Pikku Herttua? Miten pässi liittyy Olavinlinnaan? Mistä ruokaa saatiin? Mitä ruokaa syötiin? Kierros päättyy Pikku Herttuan saliin.

Satukierros: Satukierroksella kerrotaan erityisesti linnan eläimistä ja siitä millä tavoin ne ovat liittyneet linnan arkeen. Satukierros päättyy satuhetkeen Kirkkotornin 2. kerroksen huoneessa.

Päiväkotiryhmien hinta kierroksille on 2€/henkilö. Kierrosten kesto on noin 1h. Huom! Päiväkotiryhmien kierroksia ei järjestetä 1.6.–31.8. välisenä aikana eikä linnan ollessa suljettuna.
Yhteydenotot ja varaukset: palvelukoordinaattori Merja Juvonen, puh. 0295 33 6946 tai sähköpostilla olavinlinna@kansallismuseo.fi

1-2 luokille ”Elämää Olavinlinnassa”

Keitä Olavinlinnassa asui? Mitä ruokaa syötiin? Oliko linnassa eläimiä? Kierroksen lopussa katetaan linnanvoudin ruokapöytä Pikku Herttuan salissa. Ryhmän maksimikoko 25 oppilasta.

3-4 luokille ”Klemetti – kirjurin jalanjäljissä”

Millaiset olivat linnan kirjurin työtehtävät? Millaisia työvälineitä linnan kirjurilla oli käytössään? Mitä muita ammattilaisia tarvittiin linnan suuressa taloudessa kirjurin lisäksi? Opastuksen aikana ratkotaan pieniä pulmatehtäviä, jotka liittyvät linnan arkisiin askareisiin. Ryhmän maksimikoko 25 oppilasta.

5-6 luokille ”Keskiaikainen vesilinna”

Miksi Olavinlinna rakennettiin nykyiselle paikalleen? Oliko norppa tunnettu eläin jo keskiajalla? Veden keskeinen asema linnan arjessa ja sodissa. Opetusmateriaali on saatavilla varatuille ryhmille Thinklingh – alustalla. Ryhmän maksimikoko 25 oppilasta.

Kustannukset: koululaiset à 4 € + 75€ / tarvittava opas. Opettaja ja kuljettaja ovat ilmaisia, muut aikuiset à 8 €. Koululaisopastuksien kokonaiskesto on noin 1 tunti.


Opastusvaraukset ja yhteydenotot:
Olavinlinnan toimisto (arkisin klo 8.00-16.15)
Puh. 0295 33 6942
olavinlinna@kansallismuseo.fi