Opastukset

Tervetuloa tutustumaan Olavinlinnaan opastetuilla kierroksilla.

Yleisöopastukset 2.1.–31.5. päivittäin joka tunti suomeksi, muut kielet varauksesta.

Yleisöopastukset suomeksi ja englanniksi 1.6.–30.9. päivittäin joka täysi tunti.  Heinäkuussa suomenkieliset opastukset puolen tunnin välein.

Yleisöopastukset ruotsiksi 2.7. – 14.8. maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 12.00.

Yleisöopastukset venäjäksi 22.6. – 14.8. maanantaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina klo 12,13,14,15 ja 16

sekä 15.8. -31.8., maanantaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12,13,14 ja 15.

Pyhän Olavin päivänä 29.7. yleisöopastukset järjestetään vain suomeksi ja englanniksi. Pyhän Olavin päivänä pääsymaksu linnaan on 1 € / hlö, alle 7-vuotiaat ilmaisia.

Talviaikana 1.10.–31.5. opastetut kierrokset tasatunnein suomeksi, muilla kielillä varauksesta.

Ison linnanpihan alueelle pääsee tutustumaan loka-maaliskuun aikana linnan ollessa avoinna.

Ei tarkoitettu ryhmille! Yleisöopastukset sisältyvät pääsymaksun hintaan 10 / 8 / 5 €. Opastus kestää noin 1h.


Tilattavat opastukset ryhmille
Ryhmät voivat varata oman opastetun linnakierroksen. Opastetun linnakierroksen hinta on 70 €/opas + pääsymaksut.
Opastuksia sopimuksesta myös aukioloajan ulkopuolella.

Pikku Herttuan Sali -työpaja

Työpaja on avoinna päivittäin 9.6.–14.8. klo 11–17.30 ja 15.8.- 17.8. klo 10-15.30., viikonloppuisin 18.8.-19.8. ja 25.–26.8. klo 11–15.30.
Pikku Herttuan salissa lapset ja aikuiset voivat eläytyä linnan elämään mm. kattamalla voudin pöydän perinteisillä astioilla ja ruuilla, pukeutumalla eri aikakausien vaatteisiin tai sotilaan varusteisiin, tekemällä historiallisia karttapalapelejä, rakentamalla oman linnan puupalikoista ja leikkimällä tornin muotoisella nukketalolla. Työpajaan voi tutustua omatoimisesti työpajaohjaajan avustuksella. Työpaja sisältyy linnan sisäänpääsymaksuun. Työpaja on avoinna talvikaudella varauksesta ja linnan omien tapahtumien aikana.

Lapsiperheiden Pikku Herttua –kierrokset

Pikku Herttuan kierrokset järjestetään vielä elokuussa 1.-10.8. klo 11 ja 12.30 maanantaisin, keskiviikkoisin sekä perjantaisin. Kierros kestää noin 45 min. Suositusikä on 5- 8v. Kierroksella noustaan torniin ja saadaan vastaukset mm. näihin kysymyksiin: Kuka oli Pikku Herttua? Miten Musta Pässi liittyy Olavinlinnaan? Kierros päättyy Pikku Herttuan saliin. Normaalit pääsymaksut.

Backstage-kierrokset kesällä

Kierrokset järjestetään 26.6.–2.8. tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 16 suomeksi ja englanniksi. Backstage – opastuksia ei järjestetä su 22.7., su 29.7. ja ti 31.7.
Osallistu Backstage – kierrokseen niin kuulet vastauksen mm. näihin kysymyksiin: Missä sijaitsee Peilikäytävä? Entä Yön kuningattaren portaat? Miksi itäisen patterin koloa kutsutaan Lohikäärmeen luolaksi? Oopperaa on esitetty Olavinlinnassa jo vuodesta 1912. Linnaan liittyykin runsaasti oopperaan liittyviä tarinoita. Kierroksella kurkistetaan Savonlinnan Oopperajuhlien kulissien taakse linnan ainutlaatuisiin historiallisiin tiloihin. Normaalit pääsymaksut. Club Operan jäsenet voivat osallistua kierrokselle Clubi-kortilla maksutta.


Ennakkoon varattavat opastukset

Pimeät k 18 –kierrokset
”Kuuluuko Olavinlinnan käytävillä oikeasti öisin askelia? Tunnetko tarinan linnan Harmaasta herrasta? Kuka linnan isännistä poikkesi raskaalla tavalla hyveen polulta?” Kierroksella kuullaan historiallisia faktoja ja tarinoita, jotka soveltuvat vain yli 18-vuotiaille. Kierros kestää noin 1,5h. Pimeitä k 18 -kierroksia toteutetaan vain pimeänä vuodenaikana.
Suosittelemme sään mukaista vaatetusta ja kävelyyn sopivia kenkiä. Omat taskulamput mukaan!
Lisätiedot: arkisin klo 8-16 puh: 0295 33 6942, s-posti:olavinlinna@kansallismuseo.fi


Erikoiskierros kiinteistöhuollon ja puhtaanapidon parissa työskenteleville

Kierroksella tutustutaan Olavinlinnaan kiinteistöhuollon näkökulmasta ja kuullaan samalla linnan historiaa. Kierroksia järjestetään linnan normaaleina aukioloaikoina 1.9.–31.5. välisenä aikana. Varaukset pyydetään tekemään viimeistään 2 viikkoa ennen vierailua. Kierros kestää noin 1h. Normaalit pääsymaksut. Kierros on suunniteltu nimenomaan kiinteistöhuollon ja puhtaanapidon parissa työskenteleville. Yhteydenotot ja varaukset: palvelukoordinaattori Merja Juvonen, puh. 0295 33 6346, merja.juvonen@kansallismuseo.fi


Opastukset kouluille ja päiväkodeille

Lasten satukierros päiväkotiryhmille (3-6v)

Satukierroksella tutustutaan oppaan johdolla linnan arkielämään 1500-luvun alkupuolella. Kierros päättyy satuhetkeen ns. Papin kamarissa. Kierroksen aikana pohditaan vastauksia mm. näihin kysymyksiin: Mistä ruokaa saatiin? Mitä ruokaa syötiin? Millaisia ammatteja linnassa oli?
Mitä töitä tekivät esimerkiksi kankuri Anna tai linnan kirjuri? Satukierroksella kerrotaan myös eläimistä ja siitä millä tavoin ne ovat liittyneet linnan arkeen.
Pääsylipun hinta satukierrokselle on 1€ / henkilö. Satukierros kestää noin 1h. Huom! Satukierrosta ei järjestetä 1.6.–31.8. välisenä aikana eikä linnan ollessa suljettuna.
Yhteydenotot ja varaukset: palvelukoordinaattori Merja Juvonen, puh. 0295 33 6946 tai sähköpostilla olavinlinna@kansallismuseo.fi


1-2 luokille ”Elämää Olavinlinnassa”

Keitä Olavinlinnassa asui? Mitä ruokaa syötiin? Oliko linnassa eläimiä? Kierroksen lopussa katetaan linnanvoudin ruokapöytä Pikku Herttuan salissa.


3-4 luokille ”Klemetti – kirjurin jalanjäljissä”

Millaiset olivat linnan kirjurin työtehtävät?  Millaisia työvälineitä linnan kirjurilla oli käytössään? Mitä muita ammattilaisia tarvittiin linnan suuressa taloudessa kirjurin lisäksi? Opastuksen aikana ratkotaan pieniä pulmatehtäviä, jotka liittyvät linnan arkisiin askareisiin.


5-6 luokille ”Keskiaikainen vesilinna”

Miksi Olavinlinna rakennettiin nykyiselle paikalleen? Keitä olivat Pyhä Olavi ja Pyhä Eerik? Oliko norppa tunnettu eläin jo keskiajalla? Veden keskeinen asema linnan arjessa ja sodissa. Opetusmateriaali on saatavilla varatuille ryhmille Thinklingh – alustalla.

Kustannukset: koululaiset à 3 € + 70€ / tarvittava opas. Opettaja ja kuljettaja ovat ilmaisia, muut aikuiset à 8 €. Koululaisopastuksien kokonaiskesto on noin 1 tunti.


Opastusvaraukset ja yhteydenotot:
Olavinlinnan toimisto (arkisin klo 8.00-16.15)
Puh. 0295 33 6942
olavinlinna@kansallismuseo.fi