Kansallismuseo uudistaa ravintoloidensa konseptia – uusi nimikkomenu luotu yhdessä huippukokki Sasu Laukkosen kanssa

Museot

Maailmalla monista museoravintoloista on tullut huippusuosittuja kohteita, jotka rikastuttavat ja täydentävät museovierailua, ja tuovat museoihin myös uudenlaista kävijäkuntaa. Suomessa Kansallismuseo käy omassa toiminnassaan ja eri museokohteissa läpi monipuolista uudistumista, joka ulottuu myös ravintolapalveluihin ja –tarjontaan. Tällä saralla ensimmäiset, Suomen museokentällä ainutlaatuiset toteutukset ovat korkealaatuinen, erilaisiin tilaisuuksiin muovautuva Kansallismuseon nimikkomenu sekä varta vasten suunnitellut tarjoiluastiat ja tekstiilit.

- Suomen kansallismuseon yleisökohteiden uniikit tilat ovat avautuneet saataville erilaisiin yritys- ja yksityistilaisuuksiin, kuten seminaareihin, kokouksiin, lanseerauksiin, vastaanottoihin ja juhlaillallisiin, kertoo Kansallismuseon markkinointi- ja viestintäjohtaja Päivi Kukkamäki. – Nimikkomenua voi syksyn tilaisuuksista alkaen varata erikoistilaisuuksiin, mutta ryhdymme viemään konseptia myös päivittäisiin ravintola- ja kahvilapalveluihin eri museoissa, kohdekohtaisten edellytysten mukaisesti. Kansallismuseon museoperheeseen kuuluvat Kansallismuseo Helsingissä, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Hvitträsk, Merimuseo Kotkassa, Langinkoski, Louhisaari, Hämeen linna sekä Olavinlinna.

Uutta nimikkomenua on aluksi saatavilla tilauksesta, pöytiin tarjoiltuna tai buffet-versiona.
- Kansallismuseon keittiön kanssa olemme selailleet vanhoja kokkikirjoja ja miettineet, miten kansallistunne syntyy ruoan kautta, mikä on todella suomalaista ruokaa, ja mistä se on kotoisin, kertoo huippukokki Sasu Laukkonen. Yhdessä museon ravintoloitsijana toimivan Kanrestan keittiömestari Ahti Marttisen kanssa he ovat muodostaneet uusia ajatuksia suomalaisesta kansanperinteestä inspiroituneesta menusta.

Tyylillisesti kokonaisuuden täydentävät keraamikko Saija Halkon muotoilemat tarjoiluastiat sekä Samujin suunnittelemat tekstiilit. Nimikkomenua voi aluksi varata tilaisuuksiin Kansallismuseossa ja Hämeen linnassa. Kattaustuotteet tulevat syksyn mittaan käyttöön myös Hvitträskissä, jossa puolestaan tilausravintolan toimintaa ja Hvitträskin henkeä täydentävää ravintolatarjontaa ryhtyy luotsaamaan huippukokki Pekka Terävä tiimeineen.

Millaista olisikaan vaikkapa mennä naimisiin Kansallismuseon upeassa keskihallissa, Akseli Gallen-Kallelan freskojen alla? Loppusyksystä Kansallismuseon ravintola levittäytyy upeaan keskihalliin, Sasu Laukkosen johdolla toteutettavien kahden pop up –illallisen merkeissä. Näiltä illallisilta kuka tahansa voi lunastaa liput, joilla pääsee nauttimaan museon nimikkomenun, lumoavissa puitteissa. Pop up –illalliset järjestetään to 1.11. ja pe 16.11.2018 klo 18.30 alkaen, ja ennakkovarauksen lipuista voi tehdä Kansallismuseon nettisivuilta. Illallisen yhteydessä on mahdollisuus tutustua myös syksyn päänäyttelyyn ”10 000 vuotta muotoilua”.

Illalliskortin hinta on 119 e (sis. juomapaketin)

Illallisvaraukset voi tehdä täältä:

Kansallismuseon pop-up illallinen pe 16.11.2018

 

 Lisätiedot:

Suomen kansallismuseo


Kansallismuseon menu

Kaskettuja juurekkaita ja piparjuurikermaa

Kotijuustoa, nokkosta ja karpaloa

Savustettuja muikkuja, jääkellarin liemessä kypsytettyä kotimaista kirjolohta ja kirpakkaa kyssäkaalia, etikkaliemessä marinoitua silakkaa, tilliä ja katajanmarjaa

Karitsamakkaraa, maa-artisokkaa ja paahdettua valkosipulia

Lähistön pikkuperunoita ja tilliä sekä pienleipomon luomuleipää ja kirnuvoita

***

Hiilisiikaa, fenkolia ja purjoa

***
Lakkoja, rosmariinia ja valkosuklaata

Mediakuvat