Seurasaaren ulkomuseo avautuu 15.5. ‒ tee matka meriteitse maisemia ihaillen uudella Kauppatori – Seurasaari -linjalla

Museot

Seurasaari on Helsingin vihreä olohuone, jossa viihtyvät niin isot kuin pienetkin vieraat. Tänä vuonna kävijöille avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus saapua Seurasaaren ulkomuseoon suoraan Kauppatorilta lähtevällä Skiipa Oy:n vesibussilla.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori avaa Kauppatori ‒ Seurasaari -linjan tiistaina 15.5.2018 klo 11.15‒11.45 ja median edustajat ovat tervetulleita Kauppatorin Kolera-altaalle, paikka 4 (Vanhan kauppahallin vieressä). Paikalla ovat myös johtaja Tiina Mertanen Kansallismuseosta, intendentti Mikko Teräsvirta Seurasaaren ulkomuseosta sekä toimitusjohtaja Jari Dahlberg Skiipa Oy:stä.  

Vuonna 1909 perustettu Suomen ensimmäisen ulkomuseo on kuin talonpoikainen Suomi pienoiskoossa. Helsingin vilskeestä voi siirtyä ajassa taaksepäin ja nauttia luonnonkauniista saaresta, sen ainutlaatuisesta tunnelmasta ja tutustua entisajan elämään niin torpassa kuin kartanossakin. Museokauppa, kahvila, opastetut kierrokset ja mielenkiintoiset tapahtumat täyttävät kesän. Seurasaaren uusi museokauppa avataan kesäkuussa 1700-luvun lopulta peräisin olevaan Iisalmen pappilaan. Myyntiin tulee ulkomuseon henkeen sopivia ainutlaatuisia tuotteita.  

Sunnuntaina 20.5. järjestettävä Lasten Seurasaari -tapahtuma juhlistaa suomenhevosta. Luvassa on mm. keppihevoskilpailut ja -työpaja, suomenhevoskeppihevosten näyttely, eläinteemaisia opastuksia sekä tietenkin oikea suomenhevonen, jonka kyydissä pääsee ajelulle. Ohjelmaa on tarjolla koko perheelle, tervetuloa!  

14.‒15.7. Käsityömarkkinoilla perinnekäsityö kohtaa nykykäsityön. Antin aukion markkinatorilta voit ostaa uniikkeja käsitöitä kotiin tai lahjaksi. Museotaloissa ja -pihoilla esitellään erilaisia käsityötekniikoita työnäytöksissä. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan myös omia taitojaan.

Seurasaaren ulkomuseosta on myös helppo poiketa Seurasaaren sillan vieressä olevaan presidenttiemme entiseen virka-asuntoon Tamminiemeen museoiden yhteislipulla.    

Kauppatori-Seurasaari aikataulut 
Skiipa Oy  

Lisätietoja
intendentti Mikko Teräsvirta, Seurasaaren ulkomuseo, mikko.terasvirta@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6374
toimitusjohtaja Jari Dahlberg, Skiipa Oy, 0400 910081