Seurasaari Soi2019

Kansanmusiikki täyttää Seurasaaren museomiljöön ja perinnerakennukset

Museot

Seurasaari Soi! jälleen 16.–20 elokuuta. Viisipäiväisen tapahtuman monipuolisessa ohjelmassa on intiimejä tupakonsertteja sekä esityksiä myös koko perheelle. Konsertit sisältyvät museolipun hintaan.

Seurasaari Soi! -festivaalille mahtuu perinteisen ja uudemman kansanmusiikin lisäksi nukketeatteria ja musiikkia yhdistävää hauskanpitoa sekä pikniköintiä ja yhteislaulua Viron uudelleenitsenäistymispäivänä. 

Seurasaarisäätiön, Seurasaaren ulkomuseon, M. A. Castrénin seuran, Eesti Maja–Viro-keskuksen ja Rozentāls-seuran toteuttamalla festivaalilla kuullaan kotimaisten esiintyjien lisäksi suomalais-ugrilaisten kielisukulaisten esityksiä. Ohjelmassa on muun muassa vanhoja suomalais-ugrilaisia kansanlauluja, kurkkulaulua ja tuvalaisia perinnesoittimia Luineh-duolta, kansanlaulaja Anna-Maria Toivosen Elinan surmaruno, koko perheen hurmiolliset Mytty-iltamat, virolaisen TRIO Soon/Piho/Lepassonin kanteleensoittoa sekä etnografista kansanperinne ja -musiikkiyhtyettä Murseskemia Marin Tasavallasta Venäjältä.  

Festivaali polkaistaan käyntiin perjantaina arkaaisilla jameilla, kun jouhikko, pienkanteleet ja paimenpuhaltimet osoittavat tenhonsa Kirsi Vinkin ja Samuli Karjalaisen käsissä. Muusikot työskentelevät talkoolaisina soitinrakennuspajojen ja perinnesoitinten tutkimisen parissa.

Festivaali huipentuu tiistaina Viron uudelleenitsenäistymispäivän piknikiin ja yhteislaulutilaisuuteen, jossa lauletaan suomalaisillekin tuttuja virolaisia, latvialaisia ja liettualaisia lauluja. Musiikista vastaa virolainen kansanmuusikko Piret Aus. Yhteislaulua johtaa Juha-Matti Aronen.

Festivaalin tapahtumat sisältyvät museolipun hintaan.

Ohjelmasta lisää täällä