Hämeen linna

Kurkista keskiaikaan ja 700-vuotiaan linnan loiston ja rappion päiviin.

Tutustu linnaan

Suljettu tänään 12/8 € Katso kaikki hinnat ja aukioloajat

Avoinna 2.1.2020 alkaen ti-pe klo 10-16 ja la-su klo 11-16.
Tutustu
opastusaikoihin

Linnassa tapahtuu

Suunnittele vierailusi

Aukioloajat

Liput

Yhteystiedot

Lue lisää

Museoravintola

Museoravintola Hämeen linnan ruokafilosofiaan kuuluvat pientuottajien suosiminen, ekologiset ja laadukkaat raaka-aineet sekä itse tekemisen ilo. Museoravintola kunnioittaa paikallisuutta ja Rikkauksien Häme -teemaa tarjoilujen suunnittelussa.

Kesäkaudella 3.5.-31.8. Leivintuvassa linnavieraita palvelee Museokahvila. Muina aikoina Museoravintola Hämeenlinna toimii tilausravintolana. Ravintolapalveluita on avoinna myös suurimpien tapahtumien aikana talvikaudella.

Lue lisää

Museokauppa

Hämeen linnan museokauppa sijaitsee lipunmyynnin yhteydessä linnan vartiotuvassa. Museokaupan tiloista löytyvät myös säilytyslokerot, yleisö-wc:t, levähdyspiste, kahvikone, vaunuparkki lastenvaunuille ja rattaille.

Museokaupasta löytyy sopivia matkamuistoja kaikenikäisille. Lisäksi sieltä voi ostaa kuumia ja kylmiä juomia ja pientä suolaista ja makeaa purtavaa.

Tervetuloa uusiutuneeseen museokauppaamme!

Lue lisää

Saavutettavuus

Hämeen linnan vanhimmat osat ovat keskiajalta 1200-luvun loppupuolelta. Linna rakennettiin puolustustarkoituksessa mahdollisimman saavuttamattomaksi. Linnan piha on kivetty epätasaisilla luonnonkivillä, portaat ovat jyrkkiä, osa oviaukoista on ahtaita ja matalia, sisätilat ovat sokkeloisia ja niissä on monia tasoeroja sekä kynnyksiä.

Linnan suuren kulttuurihistoriallisen arvon vuoksi keskiaikaisiin rakenteisiin kajoaminen on lähes mahdotonta. Etsimme kuitenkin aktiivisesti ratkaisuja linnan esteettömyyden parantamiseksi.

Lue lisää

Uutisia