Keskihalli

Kansallismuseon kokous- ja juhlatilat ovat sulkeutuneet museon peruskorjaus- ja lisärakentamishankkeen ajaksi. Museon laajentuneet tilat avataan kokonaisuudessaan keväällä 2027.

Tapahtuma juhlavassa Kansallismuseon Keskihallissa ei unohdu. Akseli Gallen-Kallelan vuonna 1928 maalaamisen Kalevala-aiheisten freskojen alla nautitaan juhlava illallinen, vietetään kasuaalimmat julkistusjuhlat tai nostetaan pienimuotoisemmin malja onnistumiselle. Helsingin hienoimpiin kuuluva julkinen tila toimii loistavasti myös akustisissa musiikkiesityksissä. Avarassa Keskihallissa on järjestetty myös muotinäytöksiä ja vihkitilaisuuksia.

Tilaa vuokrataan museon aukioloaikojen ulkopuolella (klo 18 jälkeen). Sisäänkäyntinä toimii Kansallismuseon pääsisäänkäynti jylhine kiviportaineen. Keskihallin tilavuokraan sisältyy kokousemännän fresko-opastus ja läsnäolo. Juhlavalaistus sekä tilaisuuteen tarvittava tekniikka on mahdollista toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaan.

Mahdollista vieraillesi etäosallistuminen striimauspalvelumme avulla. Tarjoamme myös paljon muita lisäpalveluita.

Katso Keskihallin 360°-tilaesittely tästä.

Hinnat

Iltatilaisuus Keskihallissa: 2 995 € (sis. fresko-opastuksen sekä kokousisännän/-emännän palvelut)

Iltatilaisuus Keskihallissa, jos samalla vuokraajalla käytössään myös auditorio: 1 400 €

Hinnat sisältävät alv. 24 %.

Istuva illallinen max. 110 henkilöä, cocktail-tilaisuudet max. 250 henkilöä.


Jätä tarjouspyyntö

Tavoitat meidät arkisin klo 9-16, p. 0295 33 6905, kokouspalvelut@kansallismuseo.fi

Tarjouspyyntöön tarvittavat tiedot:

  • paikka/kohde (ja toivomanne kokoustila)
  • ajankohta (päivä, kellonaika, tilaisuuden kesto)
  • osallistujamäärä
  • mahdolliset erityistoiveet (tekniikka, tarjoilut)
  • asiakkaan yhteystiedot

Tekniikka

Keskusäänentoisto ja 1kpl langaton mikrofoni. Lisäpalveluna Keskihalli voidaan valaista ja tilaan voidaan kasata erillinen PA-laitteisto. Juhlatilassa vahva langaton verkko asiakaskäyttöön.

Valokalustona 12kpl ProLights Smartbat -akkukäyttöisiä valaisimia, ja 8kpl SGM P-1 -akkukäyttöisiä valaisimia.

Äänikalustona 2kpl Mackie DRM212 -aktiivikaiutin, 2kpl Mackie DRM18S -aktiivisubwoofer, Soundcraft Signature 22 -mikseri, 2kpl AKG WMS470 -langaton käsimikrofoni.

Kansallismuseon oma nimikkomenu

Kansallismuseolle on luotu uusi nimikkomenu yhdessä huippukokki Sasu Laukkosen kanssa. Suomalaisesta kansanperinteestä inspiroitunut menu on saatavilla pöytiin tarjoiltuna tai buffet-versiona. Menu voidaan tarjoilla esimerkiksi Ateljeessa tai Akseli Gallen-Kallelan freskojen alla Keskihallissa, jossa järjestämme sekä istuvia illallisia että cocktail-tilaisuuksia.

- Olemme selailleen Kansallismuseon keittiön kanssa vanhoja resepti- ja ruokakirjoja ja miettineet, miten kansallistunne syntyy ruoan kautta, mikä on todella suomalaista ruokaa ja mistä se on kotoisin, kertoo Sasu Laukkonen.

Yhdessä museon ravintoloitsijana toimivan Kanrestan keittiömestari Ahti Marttisen kanssa Laukkonen on rakentanut suomalaisesta kansanperinteestä inspiroituneen menun.

Menun raaka-aineet elävät satokauden mukaan, ja se on räätälöitävissä asiakkaan toiveiden mukaan.

Kansallismuseon menu

Alkuruokana:
Kaskettuja juurekkaita ja piparjuurikermaa
Kotijuustoa, nokkosta ja karpaloa
Savustettuja muikkuja, jääkellarin liemessä kypsytettyä kotimaista kirjolohta ja kirpakkaa kyssäkaalia, etikkaliemessä marinoitua silakkaa, tilliä ja katajanmarjaa

Pääruokana:
Karitsamakkaraa, maa-artisokkaa ja paahdettua valkosipulia
Lähistön pikkuperunoita ja tilliä sekä pienleipomon luomuleipää ja kirnuvoita
Hiilisiikaa, fenkolia ja purjoa

Jälkiruokana:
Lakkoja, rosmariinia ja valkosuklaata