Olavinlinna

Tuhansien tarinoiden ja monien taistelujen ikoninen Olavinlinna.

Olavinlinnan historia

Avoinna tänään 11—18 12/6 € Katso kaikki hinnat ja aukioloajat

Linnassa tapahtuu

Suunnittele vierailusi

Aukioloajat

Maanantaina 11—18
Tänään 11—18
Keskiviikkona 11—18
Torstaina 11—18
Perjantaina 11—18
Lauantaina 11—18
Sunnuntaina 11—18
Aukioloajat

Liput

Aikuiset 12 €
Alennuslippu 8 €
Lapset (7-17 v) 6 €
Meillä käy Museokortti.
Hinnat

Yhteystiedot

Olavinlinna
57130 Savonlinna
Kartta [Google Maps]

olavinlinna@kansallismuseo.fi
p. 0295 33 6942

Saavutettavuus

Olavinlinna on rakennettu puolustustarkoituksessa vuonna 1475 mahdollisimman saavuttamattomaksi kallioiselle Kyrönsalmen saarelle. Linnan piha on kivetty epätasaisilla luonnonkivillä, portaat ovat jyrkkiä, osa oviaukoista on ahtaita ja matalia. Sisätiloissa on monia tasoeroja sekä kynnyksiä.

Etsimme aktiivisesti ratkaisuja muinaismuistolain ja resurssiemme puitteissa linnan esteettömyyden parantamiseksi. Kesäkuussa 2015 linnaan on avattu esteetön reitti Tallisaaresta ponttonisillan kautta linnan ensimmäiselle pihalle Vesiportin bastioniin.

Lue lisää

Museoravintola

Museoravintola Olavinlinna suosii lähiruokaa sekä paikallista ruokakulttuuria ja vahvistaa Olavinlinnan asemaa yhtenä nostalgisen Suomi-matkailun pääkohteista.

Ravintola Linnantupa palvelee linnassa kävijöitä päivittäin kesäkuukausina, muun ajan vuodesta ravintola toimii tilausravintolana. Ravintola on auki myös isoimpien tapahtumien aikana talvikaudella.

Lue lisää

Opastukset

Tutustu Olavinlinnan erilaiseen kesään 1.6.2020 alkaen! Järjestämme yleisöopastuksia suomeksi ja vierailla kielillä joka päivä. Tänä kesänä pääset linnan sopukoihin ja maisemiin, joihin et ole aiemmin päässyt. Maisema paksun bastionin katolta Saimaalle on henkeäsalpaava, ja Suvorovin esilinnan sokkelot ovat myös opaskierroksen varrella.

Linnaan voi tutustua omatoimisesti 1. kerroksessa ja piha-alueilla. 1. kerroksesta löytyy keskusteluoppaita. Pääsy torneihin toistaiseksi suljettu.

Lue lisää