Olavinlinna

Tuhansien tarinoiden ja monien taistelujen ikoninen Olavinlinna.

Olavinlinnan historia

Suljettu tänään 12/6 € Katso kaikki hinnat ja aukioloajat

Suunnittele vierailusi

Aukioloajat

Liput

Yhteystiedot

Saavutettavuus

Olavinlinna on rakennettu puolustustarkoituksessa vuonna 1475 mahdollisimman saavuttamattomaksi kallioiselle Kyrönsalmen saarelle. Linnan piha on kivetty epätasaisilla luonnonkivillä, portaat ovat jyrkkiä, osa oviaukoista on ahtaita ja matalia. Sisätiloissa on monia tasoeroja sekä kynnyksiä.

Etsimme aktiivisesti ratkaisuja muinaismuistolain ja resurssiemme puitteissa linnan esteettömyyden parantamiseksi. Kesäkuussa 2015 linnaan on avattu esteetön reitti Tallisaaresta ponttonisillan kautta linnan ensimmäiselle pihalle Vesiportin bastioniin.

Lue lisää

Museoravintola

Museoravintola Olavinlinna suosii lähiruokaa sekä paikallista ruokakulttuuria ja vahvistaa Olavinlinnan asemaa yhtenä nostalgisen Suomi-matkailun pääkohteista.

Ravintola Linnantupa palvelee linnassa kävijöitä päivittäin kesäkuukausina, muun ajan vuodesta ravintola toimii tilausravintolana. Ravintola on auki myös isoimpien tapahtumien aikana talvikaudella.

Lue lisää

Opastukset

Tervetuloa tutustumaan Olavinlinnaan opastetuilla kierroksilla. Linnassa ei voi kiertää vapaasti.

Yleisöopastuksia järjestetään suomeksi ja englanniksi 1.6.–30.9. päivittäin joka täysi tunti. Talviaikana 1.10.–31.5. opastetut kierrokset ovat tasatunnein suomeksi, muilla kielillä varauksesta.

Ison linnanpihan alueelle pääsee tutustumaan loka-maaliskuun aikana linnan ollessa avoinna. Huom! Kulku Isolta linnanpihalta Suvorovin esilinnakkeelle on toistaiseksi pois käytöstä yhdystunnelin korjaustyön vuoksi.

Lue lisää