Vierailuohje

Suomen kansallismuseon museot ja linnat ovat avoinna vuonna 2021 koronaepidemian aikana viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Noudatamme avoinnapidossa ja suosituksissa viranomaisten linjauksia. Seuraamme kaikissa museoissa ja linnoissa, toteutuuko palvelu turvallisella tavalla, ja tarvittaessa muutamme palvelun tapaa. Museoiden tiloissa noudatetaan turvavälejä, ja käsihygieniasta sekä siivouksesta huolehditaan erityisen tarkasti. Museokohteissa voi olla asiakasmääriä koskevia rajoituksia.

Ohjeet turvalliseen vierailuun Seurasaaren ulkomuseossa

Turvalliset tilat ja turvavälit

Seurasaaren ulkomuseon tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle.

Seurasaaren ulkomuseossa liikutaan museovierailun aikana ulkona ja välillä poiketaan sisälle museorakennuksiin. Seurasaaren ulkomuseon sisätiloja siivotaan tehostetusti ja niitä käytetään valikoivasti ja porrastetusti. Pidämme museotaloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit toisiinsa ja henkilökuntaamme. Seuraamme museorakennuksiin saapuvien vierailijoiden määrää, ja museotaloissa oleva henkilökunta valvoo, että tiloissa ei ole samaan aikaan liikaa museokävijöitä.

Kävijöille tarjotaan mahdollisuus käsien desinfioitiin erityisesti museokaupassa ja lipunmyynnin yhteydessä, mutta tarvittaessa myös muissa pisteissä.

Seurasaaren ulkomuseossa voidaan rajoittaa pääsyä tiloihin, joissa turvallinen asiointi ei onnistu tai on vaikeaa, kuten pieniin tiloihin ja ahtaisiin kulkuväyliin. Kohteen tiloissa ja näyttelyissä saattaa olla tietty, opastein merkitty kiertosuunta.

Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin.

Opastukset

Seuraamme alueellisia rajoituksia, joihin opastettavien ryhmien kulloisetkin osallistujamäärät perustuvat. Alueelliset rajoitukset saattavat suositella eri henkilömääriä sisätapahtumille ja ulkotapahtumille. Ulkomuseossa oppaan on tarvittaessa mahdollista opastaa ryhmiä vain ulkotiloissa. Tarvittaessa museorakennuksissa ei siten vierailla koko ryhmän kanssa yhtä aikaa, vaan pienemmissä ryhmissä porrastetusti.

Tapahtumat

Seurasaari Soi -tapahtuma järjestetään elokuussa etänä tai paikan päällä koronatilanteesta riippuen. Tapahtumissa on toistaiseksi rajoitettu osallistujamäärä turvallisen tapahtumakokemuksen mahdollistamiseksi. Osa tapahtumista saattaa edellyttää ennakkoilmoittautumista. Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tapahtumia lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tarkemmat tiedon aina museokohteen verkkosivulta.

Museokauppa ja museokahvila

Museokauppa on avoinna kohteen ollessa auki. Sen siivousta on tehostettu ja turvaetäisyydet otetaan huomioon. Samoin museokahvila Antin Kaffeliiteri on avoinna kohdekohtaisen aukiolon puitteissa. Tarkistathan tarkemmat aukioloajat kohteen tiedoista. Museoravintoloissa noudatetaan valtioneuvoston ravintoloille antamaa ohjeistusta.

Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet

Seurasaaren ulkomuseossa on mahdollista järjestää kokouksia, juhlia ja muita tilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Tilaisuuksien varauksissa noudatamme mahdollista voimassa olevaa suositusta kokoontumisrajoituksista. Tilaisuuden järjestäjän täytyy huolehtia vieraidensa turvallisuudesta niin, että riittävät turvavälit ja hygienia toteutuvat. Kokous- ja juhlatiloissamme sekä tilojen välittömässä läheisyydessä on käsien desinfiointiainetta saatavilla.

Kasvomaskit

Edellytämme kasvomaskin käyttöä ulkomuseon museorakennusten sisätiloissa kaikilta yli 12-vuotiaita kävijöiltä. Opastuksilla ja tapahtumissa edellytämme maskin käyttämistä myös ulkona.

Tuothan tarvittaessa oman kasvomaskin mukanasi, sillä emme jaa kasvomaskeja museokohteissamme vieraileville. Kohteissamme voi ostaa yksittäispakattuja kirurgisia suu-nenäsuojaimia.

Terveenä museoon

Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin.

Suomen kansallismuseo seuraa Seurasaaren ulkomuseon osalta valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, Etelä-Suomen aluehallintoviraston sekä kuntien alueellisia ja paikallisia ohjeita.

Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tilaisuuksia, rajoittamaan kävijämääriä enemmän tai sulkemaan palveluitamme Seurasaaren ulkomuseossa. Seuraathan museon verkkosivuja ja some-kanavia Instagramissa ja Facebookissa.

Päivitetty 28.6.2021