Kirjasto

Tietokeskus Vellamo uudistuu!

Merikeskus Vellamossa Kotkassa toimiva kirjasto- ja arkistopalveluita tarjoava Tietokeskus Vellamo uudistuu. Tietokeskuksen toimintaa ovat pyörittäneet Suomen merimuseo/Museovirasto, Kymenlaakson museo/Kotkan kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) ja Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka. Näistä XAMK ja Merikotka luopuvat osuudestaan kesäkuun loppuun mennessä, ja Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut valloittaa tyhjäksi jääviä tiloja. Muutoksen myötä Tietokeskuksesta lähtee muotoutumaan kaupunkilaisia laajasti palveleva monitoimitila.

Lainauspalvelut päättyvät

Kirjojen lainaaminen Tietokeskuksesta on nyt päättynyt. Kirjoja voi edelleen lukea ja selailla Tietokeskuksen aukioloaikojen puitteissa.

Tapahtumatoimisto palvelee kaupunkilaisia

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden henkilökunta muuttaa Tietokeskuksen tiloihin kevään kuluessa ja on näin ollen entistä paremmin kaupunkilaisten tavoitettavissa. Muutos tukee Kotkan uuden kaupunkistrategian mukaista avoimuuden ajatusta. Tietokeskuksesst löytyy edelleen tilaa myös pienimuotoisille näyttelyille ja tapahtumille.

Aukioloajat

Tietokeskus Vellamon näyttelytilassa on 24.5.2019 asti esillä kotkalaisen Leena Laihon näyttely Veteen piirretty viiva. Se on avoinna

ti 10-16
ke 10-18
to 10-16
pe 10-15
la 12-16

Lauantaisin Leena Laiho on itse paikalla ja yleisön tavattavissa. Vapaa pääsy. Lisätietoja näyttelystä löytyy täältä.

Muilta osin tilaa uudistetaan, ja muutostöiden takia se on osittain suljettuna. Uudistunut tila avautuu syksyllä 2019.

Katso lisää
Tietokeskus Vellamon verkkosivut, mm. asiakaspalvelun yhteystiedot ja aukioloajat.
Kirjojen tiedot ovat haettavissa Kaakkuri-kokoelmatietokannasta.