Kuvakokoelmat

Suomen merimuseon kuvakokoelmissa on noin 30 000 kuvaa. Kuva-aiheita ovat muun muassa purjelaivat ja konealukset, työ ja vapaa-aika laivoilla, miehistöjen ryhmäkuvat, Merenkulkulaitoksen toiminta luotseineen ja majakoineen sekä satamat ja lastaus. Kuva-arkiston kiinnostavina yksittäisinä kokoelmina mainittakoon merikapteeni Sten Lillen kokoamat purjelaivakuvat sekä Pelastusyhtiö Neptunin meripelastuskuvat. Kokoelmiin kuuluu myös digitaalisia kuvia nykyajan merenkulusta.

Suomen merimuseon kuvakokoelmasta vastaa Museoviraston Kuvakokoelmat. Kuvia voi selata museovirasto.finna.fi -verkkopalvelusta.

Merimuseon kuvakokoelman aineistoja voi tutkia myös Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskuksessa, Kanervantie 6, Vantaa.
Kuvatiedustelut: kokoelma-assistentti Mari Aaltonen, puh. 0295 33 6127, mari.aaltonen@museovirasto.fi.

Kuvakokoelmiin liittyvät tiedustelut:
intendentti Inkamaija Iitiä, puh. 0295 33 6125, inkamaija.iitia@museovirasto.fi

Suomen merimuseon asiakirja-aineiston ja kirjastokokoelman palvelut ovat edelleen saatavilla Tietokeskus Vellamossa Kotkassa.

Suomen merimuseon arkistokuvia löytyy myös Finnasta. Finna on helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoihin ja palveluihin. Verkkopalvelun avulla voi helposti hakea valitsemaansa aihetta koskevaa aineistoa, kuten kuvia, asiakirjoja, sanomalehtiä, tutkimuksia, videoita ja äänitallenteita. Aineistot ovat saatavissa samasta verkkopalvelusta, eikä tiedonhakijan tarvitse etukäteen tietää, mikä organisaatio tiedon on tuottanut. Finnassa on mahdollista käyttää samalla arkistojen, kirjastojen ja museoiden digitaalisia palveluita.

Museovirasto on avannut 2017 Finnassa olevat kuva-aineistot, myös Merimuseon kuvakokoelman kuvat maksutta käytettäväksi CC BY-lisenssillä. Kuvia voi käyttää vapaasti kunhan kuvan lähde mainitaan: kuvaajan nimi, Suomen merimuseon kuvakokoelma, Museovirasto.

Osa museon kokoelman laivakuvista on katsottavissa museon ylläpitämässä Suomen kauppalaivastotietokannassa.

Valokuvia Suomen merimuseon kuvakokoelmien FÅA-Silja Line alakokoelmasta on Flickrissä:
http://www.flickr.com/photos/merimuseo/ Kuvat ovat korkearesoluutioisia ja ne on julkaistu CC BY-lisenssillä. Se tarkoittaa, että kuvia saa vapaasti käyttää jos mainitsee lähteenä Suomen merimuseon. Samat kuvat löytyvät myös Finnasta laajemmilla kuvatiedoilla täydennettynä.