Untitled Dsc6106 Neito 27 Of 28

Guidningar

Under guidningen hör du om den händelserika historien om presidentens hem och i synnerhet om Urho och Sylvi Kekkonens tid på Ekudden.

Vi ordnar öppna guidningar på finska för allmänheten onsdag till söndag mellan april och september, och på veckoslut mellan oktober och mars. Du kan också boka en egen guidning. Den största gruppstorleken för en guidning är 25 personer.

Öppna guidningar för allmänheten 2024

Guidningarna ingår i museibiljettpriset.

Från juni till augusti
guidningar på svenska varje söndag kl. 15.
guidningar på finska från onsdag till söndag kl. 11, 12, 14 och 16.

Från oktober till mars
Under vinterperioden ordnas guidningar på finska på lördagar och söndagar kl. 12, 14 och 16.

Vi tar inte emot förhandsbokningar till guidningar för allmänheten. Gruppstorleken för öppna guidningar är 20 personer. Grupper kan boka en privat guidning, eftersom vi inte tar med grupper i guidningar för allmänheten. Gruppstorleken för privatguidningen är 25 personer.

Det är även möjligt att bekanta sig på egen hand med Ekudden utanför guidningarna. Våra kunniga guider dejourerar i våra utställningslokaler och svarar gärna på frågor.

Bokningsbara privatguidningar

Välj den guidning du önskar bland urvalet nedan.

Guidningen kan beställas på finska, svenska, engelska eller tyska. Endast ett guidningsspråk/guidning.

Gruppstorleken är 25 personer. För grupper över 25 personer måste man boka flera guidningar.

Bokningar: tamminiemi@kansallismuseo.fi

Presentation av Ekudden 15 min
Har du för avsikt att göra ett besök på egen hand eller delta i ett möte på Ekudden? Beställ en kort presentation av huset i början av ditt besök.

Ekudden-guidning 45–60 min
Ekudden-guidningen är en grundläggande rundtur i Ekuddens museum. Under guidningen bekantar vi oss med Ekuddens historia som villa, presidentens hem och president Kekkonens tid i Ekudden. Under sommarperioden tar guidningen oss även på besök till Kekkonens ikoniska bastu.

Designrundtur 45–60 min
Ekudden är fylld med finländsk toppdesign. Under rundturen bekantar vi oss med Ekuddens historia samt designföremål ägda av Urho och Sylvi Kekkonen.

Priser för beställningsguidningar
Guidning 45–60 min., 70 € + inträdesbiljetter
Presentation 15–20 min, 35 € + inträdesbiljetter
Skolguidning 30–45 min, 40 €. Priset inkluderar inträdesbiljetter.
Guidning utom öppethållningstid från 155 € + inträdesbiljetter

Besök på egen hand av skolgrupper till museet är gratis för hela gruppen. Man kan besöka museet på egen hand med en grupp när museet är öppet. Läraren är ansvarig för gruppen under museibesöket. Meddela om besöket i förväg: tamminiemi@kansallismuseo.fi