Rikedomarnas Tavastland, Slottets historia och Vapenhuset

Öppet idag 10—16
24.6.2019 10:00 — 30.4.2022 00:00

Har du redan bekantat dig med de nya utställningarna på vårt bastanta slott? Vardagsrummet Rikedomarnas Tavastland och Slottets historia finns i slottets södra ringmursbyggnad. Vapenhuset ligger på tredje våningen i huvudslottet. Välkommen och bekanta dig med Tavastlands rika historia och slottets färggranna historia.

Slottets historia som byggts upp i den södra ringmursbyggnaden, den tidigare högvakten, presenterar Tavastehus slotts färggranna förgångna och personhistorier från olika århundraden. Framme finns även föremål som hittats i slottet och som aldrig tidigare ställts ut.

I vardagsrummet Rikedomarnas Tavastland ges en inblick i Tavastlands historia bl.a. i skenet av fynd som gjorts med metalldetektorer. I vardagsrummet kan besökaren även bläddra i tjänsten kyppi.fi som innehåller information om arkeologiska objekt och byggnadstraditioner. I vardagsrummet förevisas även de berömda svärden som tillhört svärdsmannen från Janakkala.

I Vapenhuset i slottets östra tornrum förevisas vapen från medeltiden fram till början av 1600-talet. Föremålen är bl.a. svärd, spjut, kanonkulor och ett armborst.