Besöksanvisning

Närmare information om museer och slott av Finlands nationalmuseum finns på respektive museets webbsida.

Välkommen till våra museer och slott!

Vårt syfte är att kunna erbjuda ett fysiskt och psykiskt tryggt utrymme för både museibesökare och personalen i såväl normala som i exceptionella omständigheter. I museilokalerna ser vi till att besökarna har möjligheten att hålla tillräckligt avstånd såväl till varandra som till vår personal. Besökarna erbjuds möjligheten att desinficera sina händer.

Vi rekommenderar kortbetalning. Vi tar dock emot även kontanter såväl i museibutikerna som i restaurangerna och biljettförsäljningen. Inträdesbiljetter till Nationalmuseet, Tavastehus slott och Olofsborg samt under sommaren till Fängelset och Villnäs kan även köpas i förväg i webbutiken för respektive museum.

THLs almänna rekommendation om munskydd slopades den 14e april, 2022. Om du vill använda munskydd, vänligen ha med dig ett munskydd, eftersom vi inte delar ut munskydd till museibesökarna. Det går att köpa enskilt förpackade kirurgiska munskydd på våra museer. Välkommen frisk till museet.

Närmare information om enskilda museum och slott finns på respektive museimålets webbsida.


Angående covid-19 följer Finlands nationalmuseum statsrådets, ministeriernas, THL:s, regionförvaltningsverkens och kommunernas regionala och lokala anvisningar.

Uppdaterad den 10e januari 2023