Opastus Jpg

Visningar

I Hvitträsk ordnas öppna publikguidningar dagligen från onsdag till söndag. Du kan också boka en individuell guidning till museet för dig själv, kompisgänget eller någon annan grupp.

Guidningar för allmänheten

Öppna guidningar för allmänheten ordnas dagligen på finska och engelska. Nedan finns en mer specifik tidtabell. Guidningen ingår i biljettpriset.

Vi tar inte emot förhandsbokningar för guidningar för allmänheten. Gruppstorleken är 20 personer i ankomstordning.

Observera vänligen att det kan bli ändringar i tidtabellerna på grund av bokade beställningsguidningar.

Ons.–sön.
På finska kl. 12.30
På engelska kl. 15.00

Det är även möjligt att bekanta sig på egen hand med Hvitträsk och inte delta i guidningar. Våra kunniga guider dejourerar i våra utställningslokaler och svarar gärna på frågor.

Du kan också beställa en privat guidning.

Beställningsguidningar för privatkunder

Hvitträsk guidning 45–60 min
På Hvitträsk guidningen hör du fascinerande berättelser om ateljéhemmets historia, dess boende och arkitekturen. Rundturen är lämplig för föreningar, företag och kompisgäng som en allmän överblick av den storslagna miljön i Hvitträsk.

Guidning om de boende i Hvitträsk 45–60 min
Hvitträsk byggdes som hem och arbetsplats. Under guidningen får man bekanta sig med vardag och fest för de boende i Hvitträsk: Saarinen, Gesellius och Lindgren.

Trädgårdsguidning 30–60 min
I trädgårdsguidningen får man höra om gårdens historia och om de boendes trädgårdshobby samt bekantar oss med ateljéhemmet från utsidan.

Guidningar för elevgrupper

Hvitträsk för skolor 30–45 min
Under guidningen för skolor, som varar en halvtimme, får man information om Hvitträsk historia och boende under ledning av en guide. Byggnaden som byggdes i Kyrkslätt för över 100 år sedan är enastående till arkitekturen och var arbetsplats och hem för familjerna till de finländska arkitekterna Herman Gesellius, Armas Lindgren och Eliel Saarinen.

Bokningar

Guidningsspråken är finska, svenska och engelska.
Bokning av guidningar: tfn 029533 6359 (ons.–sön.) eller per e-post: hvittrask@kansallismuseo.fi

Prislista

Guidning 45–60 min, 70 € + inträdesavgift/person
Guidning för elevgrupper 30–45 min, 40 € (inkluderar inträdesavgifter)
Guidning utanför öppethållningstiderna 105 €

Självständigt besök av skolgrupper till museet är gratis för hela gruppen. Läraren kan bekanta sig med museet på förhand genom att uppvisa OAJ:s medlemskort vid biljettkassan och nämna att hen kommer för att förbereda en lektion. Man kan besöka museet på egen hand med en grupp när museet är öppet. Läraren är ansvarig för gruppen under museibesöket. Meddela om besöket på förhand: tfn 029533 6359 (ons.–sön.) eller per e-post: hvittrask@kansallismuseo.fi