Kulturens fadderbarn

Finlands nationalmuseum erbjuder gratis evenemang för kulturens fadderbarn två gånger om året. Nationalmuseets fadderbarn är barn från Helsingfors som föds 2023 .

Finlands nationalmuseum är kulturfadder till barn födda i Helsingfors 2023 som en del av projekten Kulturens fadderbarn. Museet erbjuder gratis kulturevenemang för fadderbarn två gånger om året. Anmäl ditt barn här: kummilapset.hel.fi/sv/home

Sedan 2020 har Helsingfors stads projekt Kulturens fadderbarn erbjuder varje barn i Helsingfors en egen kulturfadder. Kulturfaddern bjuder två evenemang per år till barnet. Evenemangen planeras så att de passar barnets utvecklingsnivå, och de stöder hela familjens välmående. Händelserna hålls för barnen i sju år, från födelseåret till skolstartsåret.

Om barnet bor i Helsingfors och är född 2020 eller efter det kan du anmäla hen till fadderbarn på adressen kummilapset.hel.fi/sv/home

Kulturfaddern bestäms enligt barnets födelseår. De som är födda i olika år har sina egna kulturaktörer som faddrar. Tjänsten Kulturens fadderbarn administreras av Helsingfors kultur- och fritidssektor och stöds av Jane och Aatos Erkkos stiftelse.

Barnets Kulturförpackningen -workshops i Kulturcentrum STOA och Nordhus under våren 2024

Vilka traditioner har du i din familj eller i din släkt och vad skulle du vilja föra vidare till ditt barn? I workshopen Barnets kulturpaket diskuterar vi den kultur du har ärvt och skapar ditt barns eget kulturpaket.

I den här workshopen kan du fundera på vilka kulturella saker du vill att ditt barn ska lära sig och komma ihåg i framtiden. Vilka saker är viktiga och meningsfulla för dig? Efteråt kommer alla att designa sitt eget kulturkit, som kommer att dekoreras med färgglada klistermärken. I det här paketet kan du börja samla de saker du vill spara från din familjs och ditt samhälles traditioner för ditt barns framtid.

Workshopen passar bäst för bebisar i åldern 0-8 månader med en vuxen.

Workshoparna hålls under hösten i STOA och i Nordhus.

Du kan anmäla dig till workshopen i Kulturens fadderbarn -system: kummilapset.hel.fi/sv/

Workshopen är ca 30 minuter lång, du kan komma 10 minuter tidigare.
Kulturcentrum är tillgängliga och har utrymmen för barnomsorg.

Se kulturcentrumets egna webbplatser för ankomstanvisningar.

Mer information om Nationalmuseets evenemang för fadderbarn födda 2023:
Museilektor Hanna Korhonen, hanna.korhonen@kansallismuseo.fi

Mer information om Kulturens fadderbarn:
kummilapset.hel.fi/sv/home
kulttuurin.kummilapset@hel.fi