04 Web 2000x1000px

Lekdags

På Nationalmuseets tredje våning finns det mycket att pyssla med. Lekdags erbjuder en chans att uppleva och undersöka historia alldeles själv. För besökande med barn är Lekdags en möjlighet att lugnt tillbringa tid tillsammans.

Lekdags delas in i tre upplevelserika utrymmen: havet, byn och slottet. Barnen får stiga in i medeltiden genom att bland annat bygga slottsmurar, skramla med träsvärd, sitta upp på hästrygg och undersöka havet.

På lördagar och söndagar kl. 14–16 kan barn spela ett virtuellt verklighetsspel och uppleva 1500-talets Tavastehus slott med den mäktiga slottskommendanten Ingeborg Tott. Det finns ett par VR-glasögon på museet, och dessa används i tur och ordning. Spelet finns på finska, svenska och engelska.

Lekdags riktar sig till barn i ca 3–10 års ålder.

Personer under 18 år har gratis inträde till Nationalmuseet och guidningarna. Vuxna betalar den normala entréavgiften.

Klättra upp till tredje våningen och upplev Lekdags

Lekdags finns på Nationalmuseets tredje våning. Det går hiss från första till tredje våningen. En tillgänglig ingång till Nationalmuseet finns på Mannerheimvägen vid dörr A2. Från bottenvåningen går det hiss till första våningen och Centralhallen där biljettkassan finns. Lekdags är öppet under museets öppettider.